[Punca Sebenar] “Iqval Tersngkir Didedahkan”. Rupanya Ada Benda Tak 0k Yg Jadi

Pengurus SaIuran Astr0 Ria, Norzeha Mohd Salleh memakIumkan, keti4daan bek4s peserta Big Stage 2022, Iqbal Zulkefli di sesi sid4ng medi4 yang diadakan selepas pr0gram itu seIesai adalah kerana keadaan kesih4tan yang tidak mengizinkan.

Nurzeha ketika ditemui berkata, dia juga masih men4ntikan makIumat lanjvt mengenai perkara berkenaan daripada pih4k pengvrusan peserta pertama yang ters!ngkir itu.

“Saya dimakIumkan oleh pih4k pr0duksi bahawa Iqbal terus keIuar sejurus seIepas dia diumvmkan sebagai peserta ters!ngkir.

“Katanya, dia tak sih4t dan mungkin akan terus ke kIinik atau h0spital untuk menjalani pemeriks4an lanjvt,” uj4rnya kepada Harian Metro.

Iqbal yang menyanyikan lagu Ketahuan nyanyian asal band Indonesia, Matta mendapat mark4h keselvruhan 9.2 peratvs daripada juri dan 5.56 peratus mark4h undian pen0nton.

Juri tetap, Ajai berkata, ketiadaan Iqbal dalam pr0gram itu selepas ini tidak memberikan kes4n kepadanya selaku juri.

“Dia ada atau tak, sama sahaja. Maksud saya, sudah-sudahlah dengan perkara begini. Benda ini berk4itan m4ruah dan untuk kebaikan dia sendiri,” katanya.

Sementara itu, seorang lagi jvri tetap, Datuk Seri Siti Nurhaliza pula meng4nggap ini adalah kepvtusan terbaik untuk semua pih4k.

“Kepvtusan sudah dibuat dan ia adalah kepvtusan yang betul. Bukan sahaja untuk pr0gram Big Stage, tetapi juga untuk dirinya sendiri,” katanya.

Selain Ajai dan Siti, Big Stage juga meny4ksikan penyanyi, Aina Abdul berada di kervsi Juri Juara, Mas Idayu sebagai Juri Ped4s dan Datuk Seri Vida sebagai Presiden Netizen.

SUMBER: HMETRO

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*