Dua “Remaja HiIang Ditemukan M4ti Dalam MPV”,~Noh Salleh TampiI Beritahu Sesuatu Tentang M4ngsa!

Dua remaja yang ditemvkan m4ti di dalam kenderaan pelbagai guna (MPV) di kawasan park!r k0ndominium di Bandar Sri Permaisuri, Cheras, di sini, Ahad lalu, dipercayai sudah meningg4l dunia antara empat atau lima hari lalu.

Ketua P0lis Daerah Cheras Asisten Komisioner Muhammad Idzam Jaafar berkata, pvnca kem4tian kedua-dua remaja berusia 19 tahun itu masih dalam si4satan.

“Sias4tan awal diIakukan mendapati kenderaan pelbagai guna (MPV) Toyota Alphard berkenaan berada di kawasan park1r itu selama lima hari. Ketika ditemui, enjin kenderaan berkenaan tidak hidup.

“Kita terima Iaporan kehiIangan kedua-dua remaja berkenaan yang masing-masing dibuat oleh ahIi keluarga mereka di Klang dan Shah Alam, Selangor pada 23 dan 24 Mei lalu,” katanya ketika dihubungi, di sini, hari ini.

Terdahulu Harian Metro meIap0rkan dua remaja ditemukan mningg4l dunia di dalam MPV berkenaan selepas menerima makIumat daripada orang awam 8.26 malam, Ahad lalu.

Muhammad Idzam dipet!k berkata, sias4tan di I0kasi menemvkan m4yat remaja perempuan di bahagian penumpang hadapan, manakala lelaki terbab!t berada di bahagian penumpang belakang MPV berkenaan.

“Arw4h peminat teg4r Hujan ” ~ Noh Salleh

Penyànyi kumpulan Hujan, Noh Salleh, 37, cukup terkesan dengan pemerg!an remaja lelaki berusia 19 tahun yang m4yatnya ditemui bersama seorang lagi rakannya dalam kenderaan pelbagai guna (MPV) Toyota Alphard di parkir k0ndominium di Bandar Sri Permaisuri, Cheras, di sini, Ahad lalu.

Menurut Noh, Allahyrham yang juga pemain bass sebuah kumpulan muzik itu dikenali ketika remaja itu berusia 15 tahun yang juga pem!nat teg4r kumpuIan Hujan.

MaIah, Allahyrham sentiasa meny0kong aktiviti kumpulan Hujan.

“Bagi saya, betuIIah pemerg!annya satu kehiIangan besar untuk lndustri muzik kerana dia satu-satunya pelapis berbakat luar biasa. Saya tak jumpa lagi mana-mana pemain bass muda yang memiliki kemahiran sepertinya.

“Arw4h juga menjadi pengger4k penting dalam kumpuIannya itu. Kesvngguhannya sebagai pemuzik sangat mengagvmkan saya serta keseIuruhan k0muniti muzik yang mengenaIinya.

“Sewaktu pengebvmiannya, ramai sangàt datang memberi pengh0rmatan terakh!r buatnya. Itu membvktikan betapa besarnya lmpak ditinggaIkan kerana keperibadiannya pun memang sangat menyenangkan,” katanya kepada Harian Metro..

Noh turut bersimpati dengan keluarga Allahyrham yang sudah dianggapnya sebagai keluarga sendiri.

“Saya sempat ke bilik m4yat di h0spital untuk sama-sama memberi s0kongan dan tenangkan ibu bapanya. Semestinya sayu hati melihat mereka meratapi pemerg!an anaknya pada usia muda begitu,” katanya yang kali terakh!r berjumpa Allahyarham kira-kira sebulan lalu.

Semalam, Harian Metro meIap0rkan m!steri kehiIangan dua sahabat yang dilap0rkan hiIang pada 23 dan 24 Mei lalu terb0.ngkar dengan penemuan myat mereka di dalam sebuah MPV di parkir sebuah bangunan kediaman di Bandar Sri Permaisuri, Cheras, di sini, Ahad lalu.

Pemer!ksaan pada badan kedua-dua m4yat itu serta l0kasi kejad!an mendapati tiada sebarang unsvr jenay4h dan dihantar ke Jabatan Perubatan F0.rensik H0spital Canselor Tuanku Muhriz UKM (HCTM), Cheras, untuk pr0ses bed4h si4sat.

Kes itu diklasifikas!kan sebagai m4ti mengejot dan si4satan sedang dijalankan.

Sumber: Harian Metro

PERHATIAN: Pihak kami tidak akan bertanggungjawab Iangsung ke atas k0mentar yang telah diberikan oleh pembaca kami. Kerana ia adalah pandangan peribadi pemilik akaun dan tidak semestinya menggambarkan pendirian sidang redaksi kami.

Sila pastikan yang anda berfikir dua kali terlebih dahulu sebelum meninggaIkan k0mentar anda disini.

Dah Baca, Jangan Lupa Like, K0men Dan Share Ya…Terima Kasih..

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*