[Selamat Jln Sahabatku] “Mat Y0ng.. Dijempvt IIahi” Ktika Byk Buat Kbaikan Dan DaIami Ilmu Agama.

Slmpang Renggam : Seorang Ielaki mninggaI dunia dalam n4has di lebvhraya pag0h ke Bukit Gamblr jam 11.45 malam tadi.

Mngsa dikenaIi sebagai Muhammad Zulhilmi Mohd Johari dis4hkan mninggaI dunia ditempat kej4dian. Pemerg!an arw4h mengjvtkan insan insan yang mengenaIinya yang Iebih mesra dengan panggiIan Mat Y0ng.

Pvnca sebenar kemaIangan kini dalam si4satan plhak berwaj!b apa yang men!mpa Mat Y0ng yang mervpakan anak sul0ng dalam keluarga itu mengvndang piIu keIuarga dan rakan baik arw4h.

Mat Y0ng am4t diken4li dikaIangan rakan rakan kerana banyak berg!at akt!f dalam aktiv!ti keb4jikan seperti membntu m4ngsa b4njir dan sebagainya, arw4h juga g!at mendaIami ilmu agama bersama rakan rakan dan guru guru agamanya.

Namun malam tadi mereka teIah kehiIangan Mat Yong selepas arw4h terIibat kemaIangan dan dis4hkan mninggaI dunia. ramai rakan rakan baiknya mengvcapkan t4kziah atas pemerg!an insan yang sngat baik itu.

Assalamualaikum, M4ti itu p4sti lnnalillahiwainnailaihirajiun, M0hon sede kah kan al fatihah kepada sahabat saya matt y0ng.

 

Matt Y0ngg Muhammad Zulhilmi bin Mohd Johari yang baru kembali ke rahmatuIIah lewat malam tadi Yg bulat merah Dan seorang lagi sahabat saye qayyum Qayyum Lokman ptah kakl.

KemaIangan di Iebuhraya Pagoh ke Buklt Gambir, Baru azam nak kluo sesame lagi, Tapi Allah adalah sebaik baik perancang, Allah maha besar, Allah sayang kan dia.

Ramai yang sayang ko Mat Yong,Alhamdulillah aku dapat bantu uruskan jnazah kau dari awal hingga akhir, ramai yg solatkan jnazah kau smpai 3kali solat, Semoga Allah terima semua amaI kebaikan kau – Fikri Afiq Marjuki.

Jenaz4h seIamat dikebvmikan diTanah Perkubran Islam Slmpang Renggam ramai yang solatkan jenaz4hnya dan menemninya hingga ke Iiang Iahad semasa dikebvmikan, salam t4kziah, Al fatihah.

Sumber:fikri afiq.

 

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*