“Terbaik! Alhamdulillah” Abang VlVA terima hadiah ‘superbike’ pula

Selepas bersetuju bagi menerima ha­diah sebuah kereta pacuan empat r0da (4×4) daripada seorang usahawan, wira banjir Azwan Omar dilihat menerima sebuah motosikal berkuasa tinggi pula.

Berd4sarkan dua keping foto di Faceb00k Icity Motow0rld Sdn Bhd semalam, Azwan atau p0puIar dipanggil Abang Viva dilihat bergambar bersama motosikal Yamaha XJ6 Diversi0n itu.

“Terima kasih kepada Abang Viva, buat baik dibalas baik”

Memetik artikel daripada Moto Malaya, pih4k Icity Motoworld memaklumkan bahawa motosikal itu dipercayai telah disumbangkan oleh seseorang yang belum diketahui ldentitinya..

Bagaimanapun, kesahihan berhub0ng perkara murni itu masih belum dapat dip4stikan lagi. Malah, lelaki berusia 30 tahun itu juga tidak berk0ngsi mengenai ‘hadiah’ tersebut di akaun Faceb00k miliknya.

Meninjau ke ruangan k0men, rata-rata warganet bersyukur dan tumpang gembira dengan rezeki lelaki berasal dari Melaka itu atas jasa disumbangkan kepada mngsa-mngsa b4njir sebelum ini.

Rezeki tanpa diduga.

Terdahulu, Azwan mencipta fen0mena di media sos!al selepas tular kisahnya melet4kkan bot di atas kereta Viva dan meredah beberapa kawasan banjir di Selangor bagi menyelam4tkan nyawa ma4ngsa.

Selepas menjadi perhatian ramai, satu persatu kisah kebaikannya ‘dib0ngkar’ seperti pernah menjaga dua anak kakaknya yang telah meninggaI dunia meskipun dia sendiri belum berkahwin.

Sumber: Facebook Icity Motoworld Sdn Bhd , Moto Malaya 

 

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*