[VIDEO] Ya Allah Lebih 2 Juta Tontonan, Gadis Ini Makan Ayam Mntah Buat Ramai Terkej0t

Pastinya di Malaysia ramai yang meminati makanan barat iaitu d4ging stik. Ada yang suka d4ging stik dimasak secara r.are, medium r.are, medium, medium well atau well done.

Daripada cara masak stik di atas, r.are, medium r.are antara yang jelas masih kelihatan kemerah-merahan d4ging stik.

Dalam erti kata lain, ada bahagian pada d4ging stik yang ment4h atau separa mentah dan masih mempunyai d4rah.

Persoalannya, bolehkah seorang Muslim memakan d4ging yang masih mentah atau separa mentah ini?.

Mantan Mufti Wilayah Persekutuan, Dr Zulkifli Mohamad Al-Bakri melalui laman web Maktabah al-Bakri tampil berkongsi pandangan..

Apa hukumnya makan d4ging stik yang masih ada d.arah?

Di sisi ulama Syafi’iyyah, ada dua pendapat yang dinyatakan. Imam al-Nawawi dan Imam al-Subki menghvkumkannya sebagai suci.  Manakala p4ndangan sebahagian ulama’ Syafi’iyyah lain adalah ia n.ajis yang dimaafkan iaitu halal memakannya.

Tetapi jika berc4mpur dengan suatu yang asing seperti dijirus air, maka d.arah yang terdapat pada daging itu tidak lagi murni maka hukumnya n.ajis yang tidak dimaafkan.

Inilah yang muktamad dalam mazhab. Adapun, jika dihidangkan lauk d4ging yang tidak dipastikan berc4mpur d.arah atau tidak kerana tidak nampak dan sebagainya, maka kekal hukum suci.

Gadis makan ayam mentah.

Baru-baru ini, netizen dikejvtkan dengan sebuah vide0 seorang gadis makan ayam mentah dengan bersahaja, sehingga buat ramai s.eram dan tercengang.

Susulan tularnya vide0 tersebut, ramai yang gerun dan s.eram sejuk dengan perk0ngsian aweky15zr kerana sikap gadis di dalam vide0 yang disif4tkan aneh.

Gadis itu dilhat makan ayam ment4h tersebut dengan bersahaja seperti ianya telah dimasak, bu4tkan ramai mual dan l0ya tekak. Malahan ragamnya itu menimbulkan spekulas! netizen meng4takan seperti ada yang tidak kena.

Rata-rata netizen memberi pelbagai re4ksi yang majoritinya takut hair4n dengan sik4p gadis tersebut. Malahan ramai juga yang memberi re4ksi aneh melihat gadis ini mampu meratah ayam ment4h begitu sahaja.

Ramai juga yang menga!tkan hal ini dengan i.su m.istik seperti ada yang tidak kena dan menasih4tkan gadis ini untuk berjumpa dengan ustaz atau para agama.

Reaks! Orang Ramai.

Biarla ko ckp lemaah yg xmkn ayam ment4h. ni awek lemah ni xdpt tunggu ayam masak,lemah. Z.ombie lari pawe mu tu.

Penuh p.arasit la dlm perut tu..kita manusia ni mmg dah ada cacing dlm bdn pun ..tp ko tambah lg bg membiak dlm bdn..r.osak la perut tu haha.

Nak fo.llower banyak makan la kambing ayam ment4h kerbau mentang itik ment4h k.

Jenis yg suke mkn ment4h2 ni..jgn banga sngt..kau g anta brubat awek kau tu.. Silap2 awek kau tu bukan manusia tpi s.aka or j.in yg dok dlm badan die..sb bin4tang yg ment4h masih ade d.arah n bau yg h.anyir..if dh bagos bersih2 pn bau msti ade..jin2 suke bau2 cm tu..X yah bangga sngt laa.

Masuk masterchef masak ayam sep4ruh masak pun kau da ters!ngkir tau juri xnak makn langs0ng ni lagi la ment4h2 aduuhhh b.acteria byk uiii.

Asal dah takde m0dal kea nak beli minyak masak dengan kunyit garam. Adehhhhh. M.iskin dah ke awek kau tu.

Kredit : RDKSI/OM

 

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*