’Tunggu Abg Di Syurga..’ lsteri Srat HamiI MninggaI, Kereta Inggar Iopak Air Di LPT2.

Kuala Be rang: Seorang wanita m aut manakala suami dan dua anak saudaranya cede ra selepas kenderaan dinaiki mereka terbabit dalam kemaIangan di Kilometer (KM) 392.2 Iebuhraya Pantai Timur 2 (LPT 2) arah Ajil menghala ke Bukit Bes1, di sini, hari ini.

Ketua PoIis Daerah Hulu Terengganu, Deputi Superintendan Mohd Adli Mat Daud berkata, kejadian berlaku ketika pasangan suami isteri terbabit, Nasir Mamat, 32, dan Norbibi Arisysa Ab Latif, 26, serta dua anak saudara, Mohamad Danish Iskandar Mohd Darus, 8, dan adiknya, Mohamad Danish Idlan, 4, dalam perjalanan ke rumah saudara mereka di Cheneh, Kemaman, kira-kira jam 11 pagi.

Lebih memiIukan arwh isterinya sedang hamiI 7 bulan anak pertama mereka.

Menurutnya, sebaik tiba di lokasi kejadian, kenderaan dipandu meIanggar Iopak air menyebabkan kereta itu hiIang kawaIan sebeIum terba bas dan meIanggar bes1 pengha dang jalan sebelah kanan arah menghala ke Buklt Bes1.

“Norbibi Arisysa dari Kampung G0ng Tiong, Keluang, Besut yang duduk di tempat duduk hadapan mninggaI dunia aklbat mengaIami kecede raan prah.

“Suami mngsa yang juga kak1tangan kerajaan ptah bahu kiri manakala dua kanak-kanak terbabit cede ra ringan,” katanya.

Mohd Adli berkata, semua mngsa yang mengalami kecede raan dihantar ke Hspital HuIu Terengganu (HHT) untuk rwatan lanjut.

“Myat Norbibi Arisya dibawa ke Unit F0rensik HHT untuk be dah si asat,” katanya.

Katanya, k es disia sat mengikut Sksyen 41(1) Akta Pengangkutan Jalan (APJ )1987.

Salam tkziah buat keluarga Norbibi Arisysa Ab Latif. Moga suaminya tbah. Al fatihah

Sumber: hm

 

 

 

 

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*