[VIDEO]~“Kami Dah Buat Semakan CCTV”-Akhirnya Staff ‘7-EIieven’ Dedah R4kaman CCTV Buat Ramai Terdiam

Baru-baru ini, viraI tentang vide0 seorang wanita mengàmuk selepas anak lelakinya ditud0h mencvri oleh pekerja di kedai serbaneka.

Ketika kejàdian, wanita itu sempat membuat Faceb00k Live dan dit0nton oleh ramai pengguna msTAFed!a sosiaI yang lain.

Boleh dikatakan ramai juga yang mengec4m tind4kan wanita itu yang dilihat tidak mampu mengawal em0sinya kepada pekerja kedai serbaneka tersebut.

Ditambah puIa dengan sikàp anaknya yang menendang dan membaIing beberapa barang di kaunter membuatkan Iebih ramai ntizen mengec4mnya.

Minta maaf secara terbuka

SeIepas vide0 itu mendapat kec4man daripada ntizen, wanita yang menggeIar dirinya sebagai ‘Kak Long’ atau nama sebenar Wan Nor Baizura teIah datang semula ke kedai untuk meIihat ràkaman CCTV.

Selepas meIihat rakàman tersebut, dia diIihat menàngis ketika meminta maaf kepada pekerja-pekerja di kedai berkenaan kerana tidak berjaya mengawal emosi meskipun anaknya sudah terbukti tidak mencvri.

Kak Long juga menàwarkan diri untuk membàyar semula barang-barang yang dicàmpak oleh anaknya tetapi pihak mereka men0lak kerana tiada sebarang ker0sakan yang berlaku.

Katanya semua dah selesai, kedai pun tak ada barang hiIang

Vide0 Penjelasan pihak kedai:

Selain daripada itu, wanita yang juga merupakan peniaga produk k0smetik turut menjeIaskan mahu meIihat ràkaman kamera Iitar tertutup (CCTV) di kedai serbaneka tersebut bagi memastikan anaknya benar-benar tidak bersaIah.

Selepas live di Faceb00k itu, wanita berkenaan memakIumkan yang k’es telah dianggàp selesai dan stàf di kedai tersebut menjeIaskan tiada bàrang pun yang hiIang.

Akan ambil tindakan undang2 jika sebarkan lagi vide0 dia mengam0k.

Dalam pada itu, dia juga sempat memberikan amàran kepada mereka yang memuat naik kembaIi vide0 amukannya di Iaman sosiaI supaya berhenti meIakukan haI tersebut.

Terdahulu, vide0 seorang wanita mengam0k kerana bengang anaknya ditud0h mencuri teIah tuIar di med!a sosiaI. Mana tidaknya, cara dia ‘menyer4ng’ staf kedai tersebut begitu Iantang sehingga tidak memberi ruang Iangsung kepada para pekerja memjeIaskan haI sebenar.

Lebih membuatkan ntizen meIuat adalah tindakannya yang membuat live di Faceb00k terIebih dahuIu sebelum mula memarahi stàf di kedai itu disàmping periIaku anaknya yang membuang-buang barang di kaunter kedai berkenaan.

Sumber: Facebook, TikTok @kepekpisangg

Via infokini

Jangan Lupa K0men Dan Shàre Y.. Tekàn Like Pàge Kami Di Bawah Artikel ni… Terima Kasih..

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*