Thniah. Lpas “Dapat KretaBaru”, Kini Abang VlvaBanjlr Dpat Satu Lagi Hadiah Brmakna

Persoalan m0del kereta pacuan empat roda yang bak4l menj4di milik Abang Viva atau nama sebenarnya, Azwan Omar terj4wab apabila peng4sas Shalicious Empire Sdn Bhd, Sha Hassan memilih Mitsubitshi Triton untuk sukarel4wan itu.

Ini berd4sarkan hant4ran dimuat naik Sha dalam ak4un Instagramnya yang menunj0kkan dia dan suami bergambar di depan tr4k p!kap tersebut s4mbil memeg4ng repl!ka kunci kereta.

Tur0t dik0ngsikan kl!p vide0 dia sedang menand4tangani d0kumen jual beli kenderaan berkenaan. Dalam k4psyen, Sha menges4hkan sudah menyelesa!kan urvsan pembelian tr4k p!kap tersebut dan menguc4pkan terima kasih kepada semua yang memb4ntu mend4patkan Triton itu dengan cepat tanpa perlu menunggu lama.

Berd4sarkan foto, m0del diberikan ialah Triton berwarna perak. Bagaimanapun tidak dapat dip4stikan, sama ada Abang Viva sudah menerima kenderaan itu atau belum lagi.

Beberapa hari lalu, Abang Viva baru saja menerima motosikal ku4sa tinggi, Yamaha XJ6 Diversion daripada individu yang tidak mahu dikenali. Betul-betul mur4h rezeki Abang Viva kita..

Pengh4rgaan Dari Bo0mba

Pemuda yang dikenali dengan jol0kan Abang Viva antara 10 orang awam yang menerima sijil pengh4rgaan sempena Majlis Perbar!san Tahunan Tahun 2022, Jabatan B0mba dan Penyel4mat Malaysia JBPM yang diadakan di sini, pada Sabtu..

Abang Viva atau nama sebenarnya Azwan Omar, 30, sebelum ini mencvri tumpuan apabila sangg0p datang dari Melaka ke Lembah Klang untuk menyelam4tkan m4ngsa b4njir..

Anak bongsu daripada empat beradik itu hanya menaiki sebuah kereta jenis Perodua Viva sambil membawa sebuah bot miliknya dan berbek4lkan RM 50 demi memb4ntu mereka yang terjej4s..

Sijil pengh4rgaan tersebut disampaikan oleh Ketua Peng4rah JBPM, Datuk Seri Mohammad Hamdan Wahid..

Bagi kateg0ri orang awam, penyamp4ian sijil adalah sebagai t4nda pengh4rgaan kerana sangg0p berg4dai ny4wa demi menyel4matkan ny4wa orang lain dan mengel4kkan kervgian h4rta benda..

Tur0t menerima sijil pengh4rgaan ialah penerima paling muda, Muhammad Hadif Syazwan Anas, 12..

Anak sulung daripada lima beradik itu bertind4k berani menyel4matkan moyangnya daripada dihanyvtkan arvs dalam tr4gedi kepala air di Yan, Kedah, 18 Ogos tahun lalu..

Dalam masa yang sama, seramai 15 peng4mal med?a cet4k dan elektr0nik, lima Pasukan Bomba Sukarela PBS serta enam agensi sw4sta tur0t menerima sijil pengh4rgaan..

Unit Komunikasi Korpor4t JBPM dalam kenyataan berkata, jab4tan am4t mengh4rgai jalin4n kerj4sama serta kolab0rasi publisiti media yang diber!kan oleh semua agensi dalam membuat lipvtan ber!ta serta menyamp4ikan maklvmat yang tep4t dan pant4s berkait4n 0perasi-0perasi keb0mbaan dan penyel4matan kepada masyarakat sepanjang tahun lalu..

“Lima PBS dari PBS Jalan Besar Telemong, J4nda Baik, Sri Serdang, Kepong Kuala Lumpur, dan Nanding tur0t diberi sijil pengh4rgaan atas peng0rbanan dalam 0perasi menyel4mat m4ngsa b4njir di l0kaliti masing-masing pada Disember tahun lalu,” demikian menur0t kenyataan itu.

Sementara itu, dalam majlis yang sama Mohammad Hamdan tur0t mel4ncarkan Skuad Kebajikan JBPM bagi meny4ntuni peg4wai dan kakit4ngan yang ditlmpa musib4h semasa muslm M.onsun Timur Laut.

Tur0t dilanc4rkan, Dasar Latihan Keb0mbaan dan Penyel4matan DLKP yang berku4tkuasa pada tahun ini bagi mengg4ntikan Dasar Latihan Sumber Manusia 2007.

Ia sebagai pengem4skinian, penamb4hbaikan dan pind4an kepada Sembilan ter4s Dasar Latihan Sumber Manusia sebelum ini.

Kredit : Astro

 

 

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*