Kem4langan d PLUS HIGHWAY, ramai sayu tgk keaadan motor Abang Ali

Aktivis masyarakat, Yusuf Azmi melalui sesi live di laman Face00k miliknya sebentar tadi menyampaikan kh4bar duka pemerg!an rakan aktivisnya, Ali Salimin yang mesra dengan panggilan Abang Ali hari ini.

“Salam semua bikerz bradaz, marilah Kita sedekahkan AL FATIHAH buat our brada wak ali KINGZ MG YG telah menemui ILAHI akibat kem4langan d PLUS HIGHWAY SEBELUM SIMPANG KE MUAR.
OTB MENUJU KE JB.AL FATIHAH”

“SEM0GA R0H WAK ALI BIN SALIMIN DTEMPATKAN BERSAMA ORG2 YG BERIMAN, AMIINN”

Dengan raut wajah yang tega4s dan sering bersama Yusof Azmi, Ali Salimin atau pun lebih dikenali dengan panggilan Abang Ali kini dilap0rkan sudah meningg4l dunia.

Abang Ali merupakan antara watak penting penting dalam memperju4ngkan isu-isu r4kyat sama ada bersama PPIM suatu masa dahulu dan kini bersama Semb0yan.

Selain gambar motorsikal berkuasa tinggi Abang Ali tular dalam kumpulan Whatsapp, berikut adalah resp0n Yusof Azmin.

“Mohon maaf, saya tidak dapat jawab seb4rang panggilan. Saya sekarang dalam perjalanan ke H0spital Muar, Johor bagi menunt0t dan mandikan jenaz4h Allahyarham Ali Bin Salimin (Abg Ali).

“Mohon doa saudara-saudari semua bermur4h hati sedekahkan surah Al-Fatihah buat Allahyarham Ali Bin Salimin (Abg Ali).”Ya Allah, ampunilah dosanya, berilah rahmatMu ke atasnya, Sejahtera dan maafkanlah dia,” tulis Yusof.

Aktivis masyarakat, Yusuf Azmi melalui sesi live di laman Faceb00k miliknya sebentar tadi meny4mpaikan khabar duka pemerg!an rakan aktivisnya, Ali Salimin yang mesra dengan panggilan Abang Ali hari ini.

Menurut Yusuf, beliau kini dalam perjalanan ke H0spital Muar, Johor untuk menunt0t dan memandikan jenazah Allahyarham dan memohon orang ramai mendoakan Allahyarham.

“Saya mohon semua tolong bacakan Al-Quran untuk abang saya. Beliau orang yang baik, sentiasa ada dengan saya dan telah banyak memb4ntu keluarga saya. Jatuh dan bang0n bersama, sentiasa duduk dengan saya. Ketika saya susah, beliaulah antara orang yang ada dengan saya ketika saya jatuh,” kata Yusuf dalam sesi live sebentar tadi.

Menurut Yusuf Azmi, Abang Ali telah banyak membantu beliau sekeluarga selama ini

Yusuf Azmi juga memohon orang ramai untuk mendoakan arw4h Abang Ali.

Kisah Sebenar Bagaimana “ABANG ALI PPIM” Berubah Dari G4ngster Internasional Ke Pejuang Agama.

Abang ali merupakan orang kanan yusof azmi dalam menerajui Persatuan Pengguna Islam Malaysia PPIM. beliau banyak curah kan tenaga bersama yusof azmi dalam membantu ek0nomi dan sos!al orang islam selain itu berjuang meneg4k kan agama islam.

PPIM kini di angk4t sebagai her0 orang islam. Namun kali ini kita lihat pula bagaimana kisah abang ali kita ni. siapa kah beliau sebelum ini. dan apa peranan beliau dalam hal ini. banyak pers0alan yang sedang bermain di fikiran kita. tanpa kita lengah kan masa lagi, apa kata kita lihat vide0 di bawah. dalam vide0 tersebut ada mencerita kan kisah beliau.

Kini nama PPIM (Persatuan Pengguna Islam Malaysia) sering menjadi tumpvan ek0ran tindakan pers4tuan ini yang lantang mencari kebenaran apabila timb0l sesuatu isu melib4tkan pengguna.

Sebelum ini kec0h tentang isu kes kereta dit4han dan isu ani4ya pengus4ha oleh Caltex, kali ini sedang hangat pula isu skim penjualan rumah b4nglo murah.

Ramai yang meny0kong tindakan PPIM terutama yang dilakukan oleh Yusuf Azmi.

Namun jika dilihat, ada seorang individu dengan gaya rambut tipis sering berada disisi Yusuf Azmi dalam setiap serbvan dan juga press conference.

Nama individu ini ialah abang Ali. Siapakah Ali PPIM ini?

Sebenarnya abang Ali merup4kan orang kanan Yusuf Azmi dalam menerajui Unit Tindakan Persatuan Pengguna Islam Malaysia PPIM.

Beliau banyak cur4hkan tenaga bersama Yusuf Azmi dalam membantu ek0nomi dan berjuang meneg4kkan hak hak pengguna yang tertind4s.

Ini kisah abang Ali dari PPIM (ditulis oleh BeritaMemey)

KISAH ABANG ALI 

-Abang Ali berasal dari Ampang dan kini berumur 57 tahun.

-Beliu kini terl!bat dan bertug4s untuk Bir0 Unit Tindakan Khas PPIM.

-Ali terlibat dalam beberapa serbuan dalam membantu orang yang terani4ya seperti kes g0res dan men4ng dan juga ke Ah Long.

-Sebelum ini Ali merupakan ahil body builder (ahli bina badan).

-Sememangnya Ali aktif dalam sukan bina badan dan pernah menjadi Mr Selangor.

-Dulu Ali akui memang pern4h menyertai dan menjadi ahli g4ngster ketika masih muda.

-Dia terlibat sebagai ahli g4ngster hampir belasan tahun dan sering berada di kelab hiburan

-Ali akui ketika itu dia hanya mencari duit dan mengat4kan ianya satu perkara yang tidak el0k dan tidak memberi faed4h.

-Beliau juga menyeru anak muda supaya jangan langsung menyertai gang gang seperti ini.

INI PENDEDAHAN YUSUF AZMI TENTANG ALI PPIM

-Yusuf Azmi mengat4kan dia ada berdoa di Mekah untuk menda4pat seseorang seperti Saidina Umar.

-Bercerita tentang Ali PPIM, kali pertama berjumpa Ali baru keluar dari penjara.

-Ketika berjumpa dia mem4kai gel4ng em4s.

-Ali ketika itu mula ins4f dan mahu berubah dan mula bekerja dengan Unit Tind4kan Khas dengan gaji hanya RM1 ribu.

-Ketika mula, Ali masih lagi dengan gaya ‘ganas’ sehingga digel4r harim4u, dan ketika 0perasi dengan Ah Long Ali pernah meng4muk.

-Melihat sik4p Ali yang g4nas, Yusuf Azmi membawa abang Ali ke Mekah. Yusuf Azmi bercerita Ali mula berubah ketika itu.

-Kini Ali semakin sabar dan jelas kesabarannya yang tinggi ketika isu ‘t0wing kereta’ yang menajdi viral dulu.

Itulah pended4han kisah hijrah individu bernama Ali PPIM ini.

Sem0ga PPIM teruskan perjuangan mencari keben4ran dan membantu orang yang terani4ya dengan skim pen!puan yang semakin melampu ketika ini.

MASYAALLAH!!!Kisah Hijrah Abang Ali PPIM Dari Dunia G4ngster..

Takziah diuc4pkan buat keluarga Allaharyarham. Semoga roh Allahyarham dicucuri rahmatNya dan ditemp4tkan di kalangan orang-orang beriman.

 

 

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*