K3s Mandikan Remaja Seperti Jen4zah, Pihak Masjid Takkan Mohon Maaf, Serah lsu Kepada Peguam.

Vide0 seorang remaja yang dim4ndikan seperti jen4zah selepas didkwa telah ditangk4p mencvri tabung masjid sudah menjadi t0pik perbualan hangat netizen sejak akhir-akhir ini.

Pihak pengurusan Masjid Al-Islahiah di Kuang yang terpalit dengan penuIaran video berkenaan walau bagaimanapun telah menyerahkan perkara tersebut kepada pegvam.

Menurut Sinar Harian, mereka juga pada masa yang sama tidak berh4srat untuk membuat perm0honan maaf kepada remaja tersebut iaitu Daniel Iskandar Mohd Nasir, 19 dalam tempoh terdekat ini.

Nazir masjid, Supandi Samin memberi pandangan bahawa remaja itulah sepatutnya membuat permohonan maaf kepada pengurusan masjid kerana kesaIahan mencerob0h.

Pada pandangan saya, di sini ada dua lsu, satu remaja itu datang mencerob0h, jadi siapa yang patut minta maaf, adakah masjid yang kena minta maaf, dia datang ke tempat kita.

“lsu kedua, berkenaan video tuIar, yang itu kami tak boleh buat apa-apa. Sebab kami pun ada peguam, dan peguam sudah nasihati kami, jadi peguam akan uruskan.

“Kami hanya mahu ALLAH permudahkanlah urusan kami, itu sahaja,” katanya.

Pada Isnin lalu, Mahk4mah Tinggi telah menyar4nkan ahli jawatankvasa (AJK) masjid dan pihak yang tuIar video berkenaan remaja itu untuk membuat perm0honan maaf secara terbuka pada hari Selasa.

Menurut Hakim Datuk Abd Halim Aman, pihak yang terlibat dalam lnsiden ini perlu membuat perm0honan maaf demi menjernlhkan keadaan antara dua pihak.

Dalam pada itu, Supandi juga mengakui lsu vide0 yang tular itu telah memberi kesan kepada imam masjid yang kini katanya ‘meraj0k’ namun fungsi masjid masih berjalan seperti biasa tanpa masalah.

Harap lsu ini tidaklah berlanjutan. Harap kedua-dua belah pihak dapat hikmah yang terbaik daripada lsu ini. 

Sumber LM.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*