Setahun Tidur Tak Bangun-Bangun, Akhirnya Si C0mel Ini Menghembuskan Naf4snya Yang Terakhir.

Setelah tertid0r selama setahun sejak Julai tahun lalu, kanak-kanak lelaki yang dikenali sebagai Shaka dilap0rkan menghembvskan naf4snya ter4khirnya semalam.

Memetik lap0ran Liputan6, kanak-kanak berkenaan dilap0rkan sudah tertid0r sejak usianya memasuki lapan bulan dan tidak pern4h bangun selepas itu.

Tertid0r sejak umur 8 bulan.

Berita duka itu diterima daripada l4man TikT0k milik b4yi berkenaan, @shaka_17 yang dimvat naik dengan k4psyen “Selamat jalan, svrga menantimu nak.“

Menur0t lap0ran, Shaka mengh!dap sindr0m ‘Sleeping Beauty’ dimana merupakan g4nngguan neuroI0gi yang menyeb4bkan pengh!dapnya mengal4mi tid0r dalam j4ngka masa lama.

Tidak pern4h bangun.

Sepanjang setahun itu, Shaka dikh4barkan tidak pernah sekalipun b4ngun atau membuka matanya sehingga meningaI dunia pada usia 18 bulan.

Meskipun sentiasa tid0r dan tidak meIakukan aktiviti seperti kanak² lain, dia masih mampu makan dan minum apabila disuap oleh ibunya biarpun tidak terj4ga atau membuka mata.

Terdahulu, kisah Shaka tuIar dalam kalangan netizen Indonesia kerana mengalami penyak!t g4njil yang mengak!batkan dia tertid0r selama setahun.

Salam takziah! Dihar4pkan kedua ibu bapa kanak-kanak c0mel ini t4bah dan kuat menerima kenyataan pemerg!an anak mereka yang tersayang.

Sumber: Liputan6.com, TikT0k Shaka.

Kredit : BorakDaiIy via lawaksiyot

 

 

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*