[VIDEO] “Check CCTV, Dia Sanggup Patah Balik” Wanita Sarat HamiI Pelik Rider Minta Izin Masuk Rumah, Rupa-Rupanya Sebab Ini

Seperti yang kita tahu, gig!tan ha!wan l!ar seperti bi4wak s4ngat berb4haya. Antara ‘effect’ pal!ng sering terj4di kepada manusia adalah munc0l bngk4k ses4at setelah digig!t bin4tang ini oleh kerana bkteria yang ada dalam liur bi4wak mampu masuk dalam al!ran drah dan mengg4nggu keIanc4ran drah untuk meng4lir.

Jadi tidak h4iran lah kalau ada yang lari tak cuk0p tan4h kalau terseremp4k dengan ha!wan ni.

Namun lain pula cerit4nya dengan kis4h yang tuIar kali ini dimana seorang wanita berk0ngsi detik ‘cemas’ meneruvsi kamera lit4r tertut0p (CCTV) yang dip4sang di luar sebuah rumah memap4rkan seek0r bi4wak masuk ke dalam kawasan kediamannya.

Memetik lap0ran mStar, Wanita yang memeg4ng nama Siti Umira @ Siti Aniah Udin berkata, ins!den itu sebenarnya berlaku pada April tahun lalu dan r4kaman CCTV baru dik0ngsi di lam4n sos!al.

BOLEH TONT0N VIDE0 DI BAWAH.

Difah4mkan, ketika kej4dian di rumahnya di Puchong, Selangor, wanita yang berusia 28 tahun ini sed4ng sar4t ham!I anak sul0ng dengan usia kandvngan sembilan bulan.

“Masa berlaku tu kira-kira pukul 3 petang dan saya berada di dapur. Tiba-tiba saya dengar bunyi h0n motosikal dari luar rumah.”

“Dari dalam rumah, saya n4mpak ada seorang rider hantar b4rang. Pel!k juga sebab saya tak order b4rang, tak kenal dan tak pernah namp4k rider tu sebelum ni,” katanya.

Umira juga turvt memaklvmkan ketika kej4dian dia bersend!rian di rumah, man4kala suaminya keluar bekerja sebagai pengh4ntar makanan.

“Saya tak berani buka pintu. Dari luar pintu pagar, rider tu beritahu ada seekor bi4wak besar masuk ke kawasan rumah, dan dia nak t0Iong haIau keluar bi4wak tu”

“Tapi saya tak nampak bi4wak tu. Saya cuma dengar bunyi-bunyi b!sing seperti sesuatu berada di kawasan rumah,” ujarnya.

Wanita ini mengakvi kej4dian tersebvt membuatnya tak0t dan dikatakan dia baru sahaja berpindah ke rumah tersebvt hampir sebulan.

“Kalau rider tu tak haIau, saya risau bi4wak tu akan p4njat peralatan motosikal di tepi luar rumah yang membolehkan ia menyel!nap masuk ikut tingk4p kecil di bilik air.”

“Masa tu saya sarat hamiI. Nak bawa perut berjalan jauh pun tak larat, apatah lagi nak lari kalau bi4wak masuk rumah. Jadi, saya lebih tak0tkan biawak.”

“Dari dalam rumah dengan semua pintu berkunci, saya beritahu rider boleh masuk untuk haIau bi4wak,” ujar Umira yang baru mendir!kan rumah t4ngga pada Ogos 2020.

“Saya ucap terima kasih dari dalam sebelum rider beredar. Saya kemvdian call suami minta periksa CCTV sebab dia ada akses teng0k rak4man dari telefon.”

Bersyukur tiada kejadian bur0k berlaku

“Sah! Memang bi4wak masuk ke rumah. Menerusi r4kaman CCTV, rider tu dah nampak bi4wak depan pintu pagar sebelum beredar, tapi berpatah balik nak alert tuan rumah.”

“Saya bersyukur sebab tiada kejadian bur0k berlaku. Hanya fikir kesel4matan diri dan kandungan. Alhamdulillah, saya selamat lahir anak lelaki pada Mei lalu,” katanya sambil menambah anaknya kini berusia tujuh bulan.

Saya akui perkara sebegitu l0gik di zaman sekarang. Tapi pada masa sama, saya berdoa agar diberi perlindvngan, dan mengambil langkah berjaga-jaga dengan mengunci pintu rumah.

“Kalau kita ada niat baik nak toIong orang, ikut cara yang sepat0tnya. Macam rider tu, dia panggil dulu dan beritahu ada bi4wak, minta izin masuk ke kawasan rumah untuk haIau bi4wak tu.

“Mengikut rak4man CCTV, selalu juga bi4wak berkeliaran di kawasan perumahan. Saya yakin bi4wak sentiasa ada sebab perasan di pagar rumah jiran-jiran ditutup dengan dawai. Saya juga pasang dawai di bawah pagar rumah selepas kejadian tu,” katanya.

Ketika ini, vide0 tersebut telah meraih 708.2K tont0nan, 67.5K t4nda suka, 542 k0men dan 232 perk0ngsian di laman TikT0k.

Sumber & Vide0 dipetik dari Yoy Nexwork, TikT0k.

 

 

 

 

 

 

 

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*