‘Papa Dh Takde Syg..’ldentiti 3 Sahabat K0rban Kereta Terptus Dua Inggar Pkok Dikenalpsti.

Sandakan : Siapa s4ngka suami akan prgi dengan tiba2. Itulah yang terjadi kepada Puan Amelia ap4bila suami tersayang antara 3 yang terk0rban dalam kemal4ngan kereta Pr0ton Saga terbeIah dua terb4bas dan melangg4r p0kok semalam. Suami dan bapa kepada dua cahaya mata ini telah prgi buat sel4ma2nya bersama 2 lagi rakan baiknya.

Suaminya Azlan Faisal,27, antara tiga lelaki m4ut apabila kereta dina!ki mereka terb4bas dan terpvtus dua dalam kej4dian keml4ngan di Jalan Iint4s B4tu Sapi ke B4tu Lapan, di sini, semalam.

ldent!ti dua lagi m4ngsa dalam kejadian kira-kira jam 11.30 pagi itu dikenali dengan nama Abbas Lajid dan fizader Alkasar kesemua mereka berusia 27 tahun.

Difah4mkan, semua m4ngsa menaiki kereta jenis Proton Saga FLX, sebeIum dipercayai hiIang kaw4lan lalu terb4bas dan terpvtus dua.

Dua m4ngsa diIap0rkan terc4mpak keluar daripada kenderaan itu sejurus kem4langan, manakala seorang lagi terseplt sebelum dikelvarkan oleh angg0ta bomba.

Ketua BaIai Bomba dan Penyel4mat Sandakan, Jimmy Iagung, berkata pihaknya menerima pangg!lan jam 11.40 pagi, sebeIum sepasukan angg0ta berg3gas ke l0kasi kejadian.

Katanya, sejurus tiba angg0ta mendapati berlaku kem4langan membab!tkan kenderaan Proton Saga FLX yang dipercayai terb4bas.

Berd4sarkan Iap0ran, terdapat tiga m4ngsa dalam kem4langan itu. Dua m4ngsa dih4ntar ke Hspital Duchess of Kent (HD0K) Sandakan oleh orang awam sebelvm bomba tiba.

Seorang lagi m4ngsa yang ters3pit di keIuarkan angg0ta bomba dan kemvdiannya diser4hkan kepada poIis, katanya dalam satu kenyat4an hari ini.

Salam tkziah, moga Puan Amelia dan 2 anak tersayang tabah atas kehil4ngan suami tercinta. M0ga r0h ketiga2 sahabat baik ini ditemp4tkan bersama orang2 soleh. Al fatihah.

Sumber: hm

 

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*