[VIDEO] Anak usia 3 tahun pandai meng4du pada Allah selepas dimar4hi ibu – “Tak tahulah dia kumat kamit apa’’

GELAGAT seorang kanak-kanak berusia tiga tahun men4dah tangan serta terkvmat kamit mem0hon doa selepas dimar4hi ibunya meny3ntuh hati warga maya.

“D0a seorang anak yang terani@ya yang membawa diri meraj0k kena m4rah,” tulis seorang wanita yang juga ibu kanak-kanak berkenaan di med!a sosiaInya.

“Allah, kecil lagi dah tahu nak meng4du pada siapa, m0hon bantuan pada siapa… pada Allah juga dip0honnya,” katanya.

Menceritakan kisah di sebalik vide0 tersebut kepada mStar, Siti Zubaidah Abdul Rahim, 42, berkata, anaknya, Ireen Hannalisha sebenarnya ingin membantu dia mengemas kain namun apa yang berIaku adalah sebaliknya.

Dia yang masih kepen4tan meng3mas rumah pada masa itu kemudiannya bertindak mem4hari anak b0ngsu daripada tiga beradik itu.

“Saya baru pind4h masa tu, macam biasa la saya meng3mas, anak saya ni sebenarnya boleh dikatakan ring4n tvlang, selalu t0long kalau nampak saya sibuk. Tapi hari tu saya dah kemas kain-kain termasuk selimut tu, mungkin dia nak t0long tapi jadi lain.

Video:

“Berke Ah (bersepah) habis selimut tu jadi saya mar4h la, maklvmlah dah pen4t mengemas tak henti-henti.

“Dia merajuk keluar bilik pergi ke ruang tamu, duduk atas tilam pelampung seorang diri,” katanya yang menetap di Kuala Lumpur.

Menvrut suri rumah ini, dia keluar untuk memvjuk anaknya itu apabila terlihat gelagat c0melnya yang sedang berd0a.

“Saya ikut dia sebab niat nak pujuk, tengok-teng0k dia men4ngis kecil dan tadah tangan berd0a, saya tak tahulah dia kvmat kamit apa, lagipun dia belum pandai bercakap pun,” katanya.

Ireen Hannalisha bersama ibu dan ayahnya.

Menurut Zubaidah, pada firasatnya, anaknya itu mungkin sedang men!ru gayanya yang kadangkala akan men4ngis sambil berd0a selepas solat.

“Selalu kalau dia nampak saya berd0a sambil men4ngis dia akan datang pujuk saya, biasanya saya akan jawab ibu rindu opah, ibu nak opah.

“Nanti dia pun tumpang sekaki men4ngis sama-sama,” katanya.

Ireen Hannalisha bersama ibu dan adik beradiknya yang lain.

Zubaidah bagaimanapun mengakui terkej0t serta terharu melihat reaks! anaknya itu.

“Saya sangat terkej0t anak sebesar tu belvm boleh bercakap sepenuhnya t!ru apa yang saya buat, bila sed!h meng4du pada Allah SWT.

“Rasa terharu, sed!h, bercampur baur,” katanya.

K0men Netizen:

Sumber : mStar.

Via koleksi viral

 

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*