[VIDEO] “Bujang terIajak bukan duda” -DS Mahadi jawab saIah faham netizen tentang status dirinya.

Perkahwinan selebriti dan juga aktivis kemanusiaan, Heliza Helmi dengan seorang ahli perniagaan iaitu Datuk Mahadi Badrul Zaman sememangnya masih menjadi perhatian ramai walaupun sudah seminggu bergeIar pasangan suami isteri..

Mereka juga masih lagi menerima ucapan tahniah dan selama pengantin baru terutamanya di ruangan k0men di media sosiaI masing-masing kerana berasa seron0k diatas kebahagian baru yang mereka kecapi.

Jadi, pada tengah hari tadi, Heliza yang kini merima gelaran Datin Sri telah bersama-sama suaminya diund4ng ke ranc4ngan Wanita Hari ini di Tv3 untuk berkongsi m0men bahagia setelah diijab kabul..

Dalam temu bual tersebut, Datuk Mahadi mengambil peluang menjelaskan secara berseloroh berkenaan statusnya yang kerap menjadi perdeb4tan netizen di ruangan k0men media sosiaI..

Belum pernah berkahwin lagi sebelum ini.

Menurutnya, beliau merupakan bujang terlajak ketika bernikah dengan Heliza kerana mengakhiri zaman solo ketika berusia 38 tahun. Hal tersebut menyangkal segala dakwaan yang dirinya merupakan seorang duda seperti khabar angin yang bertebaran sebelum ini.

Ingin saya jelaskan, sebelum kahwin saya seorang teruna dan bujang.”
“Boleh dikatakan bujang terlaj4k, umur 38 baru dapat bidadari syurga yang diizinkan Allah untuk dijadikan pasangan suami dan isteri,” katanya.

Penjelasan tersebut pastinya menjawab segala teka-teki yang bermain di kepala para peminat kerana kedua-dua lndividu berpengaruh itu jarang berkongsi kisah peribadi kepada umum walaupun mereka sangat ramah di media sosiaI.

Untuk makluman, Datuk Sri Mahadi BZ dan Datin Sri Heliza Helmi telah sah sebagai suami isteri pada 1 Januari 2022 apabila selamat melangsungkan pernikahan di Masjid Besi, Putrajaya.

Pernikahan mereka nyata membuatkan ramai terkej0t kerana langsung tidak ada khabar berita tentang hubungan mereka. Walau bagaimanapun, ramai yang gembira melihat pernikahan tersebut lebih-lebih lagi majlis resepsi yang diadakan dihiasi dengan kehadiran para agamawan ternama Tanah Air.

Sumber: YouTube TV3Malaysia Official, Instagram mahadibz

Via omm

 

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*