[VIDEO] Abg VlVA ViraI Terima Anugerah ‘Adiwira Prihatin MUSlBAH’

POSTED BY: EDITOR IHANGAT DECEMBER 29, 2021

Sejak akhir-akhir ni, nama Abang Viva selalu menjadi t0pik perbualan di kalangan netizen lagi-lagi di media sosiaI selepas viraI dengan sikap prihatinnya membantu mngsa-mngsa b4njir yang terjej4s.

Abang Viva atau nama sebenarnya Azwan Bin Omar difahamkan sehingga kini masih lagi aktif dalam menghulurkan bantuannya kepada mereka yang masih terjej4s ak!bat b4njir baru-baru ini.

Dek kesanggupan dan usahanya dalam membantu mngsa b4njir, Abang Viva telah dianugerahkan Adiwira Prihatin Musib4h dari Angkatan Pertahanan Awam Malaysia. Detik istimewa itu dikongsikan sendiri oleh Abang Viva menerusi akaun rasmi TikT0knya iaitu @abangvivaofficial.

“Allhamdulillah atas berkat doa mak ayah dan orang ramai semua sy telah menerima sijil pnghargaan ADIWIRA PRIHATIN MUSlBAH” – Abang Viva

Penerimaan sijil penghargaan itu menerima reaksi yang p0sitif dari netizen di bahagian k0men yang rata-rata memuji bahawa sememangnya Abang Viva layak untuk menerima anugerah tersebut kerana jasa baiknya ketika r4kyat diIanda musib4h.

Dalam pada itu, Abang Viva membuat keputusan untuk membuka akaun rasmi TikT0knya pada Isnin lalu untuk berkongsikan segala pengalamannya ketika membantu mngsa bnjir.

Bukan itu sahaja, dia juga menggunakan wang yang diperoleh dari live TikT0k untuk membeli barang keperluan mngsa b4njir. Fuh, betul-betul adiwira ni!

“Duit dia live smlm dia pakai utk bgi bantuan..murah rezeki abg..sya doakan abg dipermudahkan apa jua keadaan” – K0men netizen.

Hasil dari kesungguhannya, kurang dari 24 jam, Abang Viva yang dianggap sebagai superher0 Malaysia telah berjaya meraih lepas dari 140 ribu foll0wers.

Tahniah Abg Viva!Awak memang layak!

Sumber LM.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*