[VIDEO] Sempat jumpa tuan semula lepas banjir, kucing kesayangan M4Tl ketika dirawat.

Ketika banjir melanda, haiwan-haiwan peliharaan turut menjadi mngsa apabila terpksa berusaha menyelamatkan ny4wa susulan air naik mendadak.

Haiwan peliharaan seperti kucing dan anjing yang biasa dipelihara di rumah juga berlari menyelamatkan diri dan kebanyakan tuan kepada haiwan tersebut tidak dapat menyelamatkan mereka berikutan pergerakan terbatas.

Terpisah 5 hari akibat bnjir.

Oleh itu, menerusi perkongsian seorang pengguna Facebook dikenali sebagai Aziah Lia, dia telah memuat naik momen bapanya bertemu semula dengan kucing peliharaan selepas 5 hari berpisah.

Menurut Aziah, kucing kesayangan bapanya berada dalam keadaan selamat apabila sempat berlindung di atas siling rumah namun ditemui Iemas susulan tidak makan sepanjang air banjir menenggelamkan kediaman.

Alhamdulillah kucing Aboh selamat,5 ari terperngkap dlm banjir tak makan tak minum..Baru dapat msuk umh setelah terputus hubungan beberapa hari. Aboh pencinta kucing,” tulisnya di ruangan kapsyen.
Namun, nyawa tak panjang
Dapat dilihat warga emas itu menangis sambil memel0k kucingnya yang terputus hubungan beberapa hari akibat bnjir. Dia juga segera mencari makanan dan minuman untuk kucingnya yang sangat lemah kerana tidak mempunyai tenaga.

Mereka juga telah membawa kucing yang berusia 18 tahun itu ke klinik haiwan untuk diberikan rawatan memandangkan keadaannya sangat lemah. Namun, ternyata nyawa kucing tersebut tidak panjang dan telah pun m4ti.

“Setelah 18 tahun bersama keluarga kami,akhirnya. Opisusu pergi jua. Aboh kuat,Aboh tabah dan Aboh redha dgn pemergian Opisusu,” tulis Aziah Lia.

Hanya pencinta haiw4n yang memahami perasaan tuannya.

Sehubungan dengan perkongsian tersebut, kebanyakan warganet berasa sediih melihat nasib kucing berkenaan. Mereka juga sedih apabila kucing yng dikenali sebagai Opisusu itu hanya sempat melihat tuannya kembali bertemu dengannya selepas beberapa hari terpisah sebelum m4ti di klinik setelah menerima rawat4n.

Via omm

 

 

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*