10 Hari Dihnyut Bnjir, Anak Hrap Jsad Ayh Ditemui Walaupun PeIuang Agak Tlpis.

Bent0ng : Keluarga m4ngsa yang dihnyutkan arus de ras dalam kenderaan ketika melalui Jambatan Telemong di sini pada 18 Disember lalu masih menaruh harapan tinggi.

Mohamad Zulhelmi Ahmad, 32, berkata, dia tetap setia menu nggu ayahnya, Ahmad Yahya, 71, dari Felda Chemomoi di sini yang merupakan saIah seorang mngsa dan masih beIum ditemui sehingga kini.

Menurut Mohamad Zulhelmi, dari hari pertama 0perasi mencari dan menyeIamat ($AR) dijalankan, dia tetap sabar dan berd0a agar ayahnya ditemui dengan selamat,Saya turut serta dalam 0perasi mencari di tempat kejadian bersama orang lain.

Sdih memang sdih, namun kami sekeluarga amat berharap dapat menemuinya segera dalam apa jua keadaan,katanya di sini pada Isnin.

Anak bongsu dari lima beradik itu berkata, 0perasi $AR akan ditamatkan pada Selasa,Jika tldak jumpa, kami sekeluarga akan berusaha menca.ri dengan usaha sendiri, katanya.

Menceritakan kejadian cmas kira-kira jam 11 malam itu, Mohamad Zulhelmi bersama 13 ahli keluarga menaiki tiga buah kenderaan sebelum dihnyutkan arus de ras.

Kami semua terpksa beren dam dengan berp.aut pada pokok kelapa sawit sebelum diselamatkan angg.ota bomba kira-kira jam 7 pagi Ahad.

Mohamad Zulhelmi yang bekerja sendiri juga kehiIangan ibunya, Rokiah Ismail, 69, dan kakaknya, Siti Zaitun Ahmad, 50, yang myatnya ditemukan pada Isnin.

Difahamkan, seramai 10 orang berjaya menyelamatkan diri dalam kejadian itu dan lima masih hiIang. Al fatihah.

Sumber: bh

 

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*