‘YaAllah…’ Remaja MeninggaI DigiIis Kereta Api Semasa Tidur Atas Jambatan

Seorang remaja lelaki meninggaI dunia selepas separuh bdannya hncur digiIis sebelum diseret kereta api di atas jambatan kereta api berhampiran Kampung Tiong di sini hari ini..

Dalam kejadian pada jam 5.30 pagi itu, Mohamad Azwan Syhmin Md. Yusoff, 18, dipercayai tidur bersama seorang lagi rakannya di atas jambatan kereta api berkenaan telah diseret kira-kira 30 meter oleh kereta api itu yang sedang daIam perjalanan dari Kuala Lipis ke Tumpat..

Ketua Polis Daerah Gua Musang, Superintendan Sik Choon Foo berkata, siasatan awal mendapati, selepas melihat mngsa berada di tengah landasan, pemandu kereta api dipercayai telah membunyikan h0n, namun mngsa tidak smpat menyelamatkan diri.

Menurutnya, bagaimanapun, rakan mngsa yang tidur bersamanya di atas jambatan itu berjaya lari dan menyelamatkan diri..

“Pemeriksaan di lokasi kjadian mendapati, separuh bdan mngsa telah hncur selepas digiIis kereta api akibat diseret sejauh 30 meter dari lokasi dia tidur di atas jambatan itu..

“Pemandu kereta api telah memaklumkan kejadian tersebut kepada pengurus Kereta Api Tanah Melayu Berhad (KTMB) dan pihak polis untuk tindakan lanjut,” katanya dalam satu kenyataan di sini hari ini.

Beliau menasihatkan penduduk yang tinggal berhampiran landasan kereta api supaya sentiasa berhati-hati memandangkan kawasan itu berisik0 dan berbhaya.

“Kami juga mengingatkan penduduk supaya tidak menjadikan jambatan dan landasan kereta api sebagai tempat melepak atau tidur pada waktu malam.

“Pada masa yang sama, ibu bapa atau penjaga diharapkan sentiasa memantau pergerakan anak bagi menjamin keselamatan masing-masing,” katanya.

Salam takziah buat keluarga adik Azwan Syhmin. semoga tabah atas kehiIangan insan tersayang. Al fatihah. – Sumber dipetik dari K! Online, MyMetro

 

 

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*