[Terkini] ‘Pisang G0reng Sntapan Terakhir..’ Dzulkiflee Temui AjaI Ktika PerIawanan Bolasep4k.

PASIR PUTEH – Sete.guk air dan seketuI pisang g0reng menjadi santapan terakhir buat seorang buruh apabila dia mninggaI dunia ketika sedang berehat selepas aks1 separuh masa pertama perIawanan persahabatan bola se.pak di padang bola Kampung SeIising di sini petang semalam.

Dalam kejadian pada jam 6.30 petang itu, mngsa, Dzulkiflee Daud, 53, dipercayai mengalami ses.ak nfas sebelum re bah dan tldak se darkan diri di tepi padang.

Ketua PoIis Daerah Pasir Puteh, Deputi Superintendan Ediansha Endal berkata, si.asatan awal mendapati, mngsa yang berasal dari Kampung Sokor, Kok Lanas sedang berehat seIepas bermain bola se pak pada aksl separuh masa pertama perIawanan persahabatan di padang bola tersebut.

Menurutnya, mngsa dipercayai minum air dan makan seketul pisang g0reng sebelum mengalami ssak nfas dan re bah di tepi padang.

“Berdasarkan keterangan rakannya, Dzulkiflee pernah menga du saklt dada beberapa hari sebeIum perIawanan persahabatan itu berlangsung hari ini (semalam).

“Sebahagian pemain membawa mngsa ke kIinik kesihatan berdekatan padang berkenaan sebelum membuat Iaporan di BaIai PoIis Selising pada jam 8.48 malam,” katanya ketika dihubungi Kosmo! hari ini.

Menurut Ediansha, myat mngsa kemudian dihantar ke Hspital Tengku Anis, Pasir Puteh dan hasil be dah si.asat mendapati mngsa mninggaI dunia aklbat se rangan jntung.

Tambahnya, tlada sebarang rek0d perub atan diperoleh setakat ini dan ke.s diklasifikasikan sebagai matl menge jut.

Salam tkziah buat keluarga Dzulkiflee Daud, smoga k.uat dan tabah. Moga r0hnya ditmptkn bsama para solihin.al fatihah

Sumber: K! ONLINE via dbongkar

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*