Kisah di sebalik masjid kena S4MAN krn tiada QR Code – Apakah sudah hilang pertimbangan sesama Muslim?

Sila rujuk kpd artikel terbaru ttg isu ini di pautan di bawah…

Kesihan dgn pegawai & pjbt agama kena MAK1 kes S4MAN masjid di Pekan, Pahang

Mematuhi SOP itu bagus, yg tak bagus setengah org dikuatkuasakan setengah nya pula macam ditutup mata sahaja. Contoh, kes pernikahan artis popular baru-baru ni, tak ada pun on the spot s4man sampai ke hari ini dan byk lagi kes yg boleh dipertikaikan.

Tapi kes masjid kena k0mpaun ini sesuatu yg betul betul buat aku tertanya pada diri aku, di bulan yg mulia, umat Islam digalakkan memeriahkan masjid dgn amal dan ibadat, masing masing berlumba memuji dan bertasbih kepada Allah, berlumba mencari keredhaan Allah, tapi ada juga jenis manusia yg tak ada hati perut pi duk s4man masjid, usahkan nak infaq atau nak menyemarakkan masjid, dis4man pulak dgn alasan SOP yg org lain boleh pulak di double standardkan.

Aku terfikir apakah ini kifarah Tuhan, atau petanda dari Allah utk menunjuk kan siapakah sebenarnya muslim akhir zaman dan siapakah sebenarnya manusia yang diberi hidayah oleh Allah dan manusia yang ditutup pintu hati oleh Allah swt dari mendapat keredhaanNYA.

Tidak boleh kah bantu ahli jawatankuasa masjid utk buatkan QR Code dan beli kan buku pendaftaran dan infaqkan pada masjid, itu lebih elok daripada pegawai itu mengeluarkan s4man sebegini. Lepas tu pantau lah, selepas 7 hari datang semula, kalau masih engkar, barulah s4man, baru lah org tak rasa Islam itu dit1ndas dari semua pihak.

Sudah lah org bukan Islam tak pernah hormat Islam, yg beragama Islam pun tak tahu nak berdiplomasi dgn agama sendiri, apa ke j4dah semua ini?????? Besar sgt ke pangkat kamu sampai boleh s4man rumah Allah?? Gaji kamu tu nak bayar udara yg kamu hirup setiap saat pun tak akan mampu kalau Allah nak berkira dgn kamu. Nauzubilllah , semoga kita semua m4ti dalam husnul khatimah.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*