Raja Macau Scam yg lolos akhirnya DICEK0P PDRM

Raja pen1puan pelaburan Macau Scam yang dibu.ru sebagai s4spek utama dalam kes penggubahan wang har4m selepas meloloskan diri dengan memanjat pintu pagar Ibupejabat Suruhanjaya Penceg4han R4suah Malaysia (SPRM) Putrajaya akhirnya berjaya ditangk4p polis.

Ternyata t1ndakan beliau men1pu p0lis dan menyembuny1kan diri selama ini tidak berpanjangan apabila berjaya dikesan dan ditah4n di sebuah pusat peranginan di Pahang awal pagi tadi. Goh Leong Yeong atau dikenali sebagai Alvin ditah4n sekitar 1.20 pagi bersama seorang wanita warga asing disyaki kekasihnya oleh pasukan Jabatan S1asatan Jenay4h Bukit Aman, kata pengarahnya, Komisioner Datuk Huzir Mohamed yang mengesahkan tangk4pan itu kepada MalaysiaGazette hari ini.

Katanya sejak melol0skan diri dari ibu pejabat SPRM mengelak ditah4n oleh p0lis pada 12 Oktober lalu, p0lis telah menjalankan ris1kan dan pembu.ruan s4spek itu secara besar-besaran sebelum berjaya ditangk4p hari ini.

“Dia kini ditahan di IPK Kuala Lumpur untuk dis1asat mengikut Seksyen 117 Kanun Keseks4an untuk t1ndakan lanjut. Namun kita juga akan s1asat bagaimana s4spek ini telah meloloskan diri dengan begitu mudah memanjat pintu pagar kerana wujud d4kwaan dia dibantu orang tertentu untuk lari daripada ditahan polis,” kata Huzir.ancarkan pembu.ruan suspek dikehendaki itu untuk tindakan lanjut.

Baca pautan utk berita penuh Raja Macau Scam panjat pagar SPRM berjaya ditangk4p semula

Kredit; malaysiagazette.com

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*