H1NA Nabi; Peranchis RUG1 €1.2 bilion sehari, seru Turki hentikan B0IK0T…

Hari pertama Presiden Rasid Tayyeb Edorgan melancarkan kempen pemb0ikotan produk Peranch1s kerana sikap Presiden Macr0n yang mempertahankan t1ndakan seorang guru yang dipengg4l kepala kerana melukis wajah Nabi Muhammad SAW, Peranchis mengalami kerug1an lebih €1.2 bilion sehari.

Kempen pemb0ikotan masih lagi berlangsung hampir keseluruhan negara-negara Arab, Utara Afrika dan Asia Selatan disamping aksi unjuk rasa yang berterusan di beberapa buah negara Islam yang lain seperti di Albania, Libya dan Palestine sebagai membant4h sikap Presiden Emmanuel Macr0n.

Peranchis seru Turki hentikan b0ikot…

Jelas kelihatan Peranchis terkesan dan t4kut dengan seruan b0ikot yang dipelopori Turki dan negara-negara umat Islam yang lain. Ini adalah bukti mudah tentang pentingnya kesatuan umat Islam dalam mendepani mereka yang mengh1na dan berniat jah4t terhadap umat Islam dan agamanya.

Umat Islam bukan sahaja harus bersatu dalam bab aqidah, bahkan jua dalam bidang yang lain seumpama kerjasama ekonomi, pendidikan, teknologi, dana, p0litik dan sebagainya. BMF adalah di antara projek mudah yang boleh dilaksanakan, kalau pun tidak sepenuhnya, paling kurang ia akan membantu memperkasakan ekonomi sebahagian daripada umat Islam di Malaysia contohnya…

Bersatu kita teguh, bercerai kita dibul1 dan dibangs4tkan mus0h!

Kredit; Prof. Dr Zainur Rashid Zainuddin & Nor Azizuddin Abdul Manan

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*