S/U Sulit Kanan KM Sabah MEN1NGGAL DUNIA kerana C0VID-19

KOTA KINABALU: Setiausaha Sulit Kanan (SUSK) kepada Ketua Menteri Sabah Datuk Seri Hajiji Noor men1nggal dunia ak1bat  Cov1d-19 di sini, semalam. Hj Noorzain Tawi, 60, men1nggal dunia di Hospital Queen Elizabeth II di sini pada pukul 12.40 tengah hari.

Menurut laman Facebook Armada Bersatu Negeri Sabah, ahli jawatankuasa Tuaran Bersatu itu dikebumikan pada jam 4.40 petang di tanah perkuburan Islam Kampung Serusup di Tuaran, dekat sini. “Kita kehilangan pemimpin, rakan dan pejuang yang baik yang telah menasihati dan memotivasi kita semua,” kata pentadbir laman itu pada Sabtu.

Ketua Menteri, Hajiji dan isterinya, Datin Seri Julia Salag yang juga dijangkiti COV1D-19 telah sembuh dan dibenarkan keluarga Hospital Queen Elizabeth minggu lalu. Dalam satu video yang tular kelihatan Ketua Menteri Hajiji turut hadir ke pengebumian Setiausaha Sulit Kanannya itu

Sementara itu, anak perempuan Noorzain, Cik Leyna Kecik Noorzain, dalam posting facebooknya mengesahkan bapanya sebelum ini dimasukkan ke hospital awal bulan ini.

“Setiap hari, ketika saya menonton berita, mengikuti perkembangan kes COV1D-19 (melihat senarai kemat1an Covid-19 di negara ini), saya berharap agar ayah saya tidak disenaraikan atau sebagai salah satu daripadanya). “Tapi … hari ini ..,” katanya, di sebelah gambar Noorzain, yang juga mender1ta sak1t tekanan dar4h tinggi, asma dan gout.

Sehingga semalam, Sabah telah mencatatkan 6,287 kes Cov1d-19 aktif dan 90 kes kemat1an.

Sumber; sabahkini2.com

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*