[Rania Tuggu Di Syurga] “Bay! 15 BIn MeninggaI, Ieher Tersangk0t BUAlAN”Di Rumah Pengas0h.

Seremban: Kanak-kanak perempuan ditemvi mninggaI dunia selepas diperc4yai Iehernya tersngk0t pada ka!n bvaian di pvsat j4gaan kanak-kanak di Taman Nusari Aman 2, Bandar Sri Sendayan, di sini, semalam.

Bay! tersebut, Nour Rania Asyifaa Yuseri dis4hkan mninggaI dunia pada jam 4.30 petang oleh dktor yang bertvgas di KIinik Kesih4tan Sendayan seIepas pengas0hnya mend4pati dia gagaI bern4fas.

Ketua P0Iis Daerah Seremban, Asisten Komisioner Nanda Maarof berkata, dalam kej4dian itu, kanak-kanak berusia 15 bulan terb4bit sebel0m itu dit!durkan di dalam bu4ian berkenaan oleh pengas0h di dalam biIik.

“HasiI si4satan awaI mend4pati, kanak-kanak itu diber!kan susu sebeIum dit!durkan kira-kira 12.30 tengah hari. Pengas0h berkenaan keIuar dari biIik itu jam 2 petang untuk meIakukan tvgas lain.

“Pengas0h masuk semuIa ke biIik sejam kemvdian dan mend4pati kanak-kanak itu dalam keadaan kepaIa ters4ngkut pada kain bu4ian,” katanya dalam keny4taan, hari ini.

BeIiau berkata, pengas0h tervs meng4mbil kanak-kanak itu daripada bu4ian dan meIakukan b4ntuan kecem4san pern4fasan (C PR) tet4pi m4ngsa g4gaI bern4fas semula dan pengas0h tervs memb4wa kanak-kanak itu ke KIinik Kesih4tan Sendayan.

Nanda berkata, hasiI si4satan mend4pati kanak-kanak itu dijvmpai dalam ke4daan t!dak sed4rkan diri.

“M4yatnya dih4ntar ke H0spital Tuanku Jaafar (HTJ), di sini, untuk bed4h si4sat bagi si4satan lanj0t,” katanya.

Salam tkz!ah buat keluarga. Syurga tempatMu sayang. Al fatihah.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*