“Maaf semakin hilang rasa h0rmat saya”..,Giliran Dato Fazley Bersuara, Sampai Menangis Dato Vida

Penyanyi dan usahawan k0ntroversi, Datuk Seri Vida mem0hon maaf secara terbuka kepada kedua penyanyi lagenda tanah air, Anuar Zain dan Ziana Zain berhubung d4kwaan meng4takan penyanyi lelaki itu suka sesama sejenis.

Perm0hon maaf itu dilakukan penyanyi lagu I Am Me itu di Instagram miliknya selepas menerima pelbagai reaksi warganet dan para artis.

Menurut Vida, dia sama sekali tidak bermaksud untuk mengeluarkan kenyat4an sedemikian kerana did4kwa hanyalah gur4uan pada ketika itu.

Vida D4kwa Anuar Zain G*y Bila Peminat Suruh Meng0rat? Ini Reaksi Ziana Zain.

“Assalamualaikum semua, saya Datuk Seri Vida mem0hon maaf atas kekhilafan, kekeliruan dan mungkin perk4taan saya yang menggur!s hati banyak pih4k.

“Peminat dan keluarga Anuar Zain, saya minta maaf banyak-banyak. Saya tidak berm4ksud dan bern!at, mungkin terlepas cakap malah gur4uan tanpa seng4ja.

“Saya tidak boleh meng!ngati semula apa yang saya cakap kerana perkara itu sudah lama sebenarnya.

Baru sekarang ini muncvl, jadi apa pun saya minta maaf. Tidak bern!at langs0ng dan saya meminati sang4t Anuar Zain,” katanya di Instagram.

PERMINTAAN DSV KEPADA ANUAR ZAIN

Mengul4s lanj0t, usahawan sens4si itu juga mem0hon maaf kepada orang ramai dan pihak keluarga penyanyi lagu Sedetik Lebih itu andai tur0t sama terasa atas kekhilafannya.

Di samping itu, dia berh4srat untuk berjumpa dengan Anuar secara peribadi.

“Tetapi, apabila sudah keadaan sudah menjadi keker0han dan kek4lutan seperti ini.

“Apa lagi yang saya boleh cakap melainkan saya moh0n maaf kepada semua r4kyat Malaysia, Anuar Zain serta keluarga Zain.

“Maafkan saya, Datuk Seri Vida. Saya h4rap sangat dapat berjumpa sec4ra per!badi dengan Anuar Zain. Hajat besar dan pr0jek besar ada, Insya-Allah,” ujarnya lagi.

Menjengah di ruangan k0men, Vida bagaimanapun tampil menut0p ru4ngan terseb0t bagi mengel4kkan hal tertentu berlaku.

VIDEO:

Sebelum ini, Ziana membid4s kenyataan Vida selepas ahli perniagaan k0ntroversi itu mend4kwa adiknya, Anuar sebagai seorang lelaki yang menjal!nkan hub0ngan sesama jenis.

Menerusi platf0rm TikT0k, seorang pengguna berk0ngsi satu vide0 yang memap4rkan selebriti sensasi 4mpil membuat d4kwaan terseb0t menerusi sesi s0al jawab bersama peminat di med!a sos!al.

Dalam pada itu, Dato Fazley t4mpil meneg0r

“Kaya dan popular tidak menjamin adab dan tahap intelektual seseorang kan?

“Sesetengah dari kita diduga dengan kemiskinan dan kepayahan hidup agar kita kekal berusaha dan kekal dalam iman walaupun dalam serba kekurangan

“Sebahagian dari kita pula diduga dengan kekayaan, kemewahan dan populariti, namun mereka lupa diri dan semudah itu mencari salah orang lain dan melabel orang lain dengan kata2 yang boleh merosakkan imej seseorang

“Kasihan insan yang gemar mencari publisiti secara kurang ilmiah dan seperti tiada adab semata2 untuk mencari rezeki. Elokkah jika dijadikan contoh anak2 muda yang baru nak belajar menjadi usahawan?

“Kita orang timur, kita seharusnya kekal dengan rasa hormat dan matang di dalam semua keadaan tidak kira dengan sesiapa. Apatah lagi berhadapan dengan insan yang dihormati ramai, malahan mempunyai pelbagai lapisan pengikut.

“Shame on you! Maaf semakin hilang rasa hormat saya terhadap beliau yang seolah2 semakin buat tabiat.

“Terlajak perahu boleh diundur, terlajak livenya yang telah di screen capture buruk padahnya”

Anuar Zain pun ‘join’ tabligh

Kuala Lumpur: Penyanyi terkenal, Anuar Zain, 51, menjadi perhatian netizen di med!a sos!al apabila dia difahamkan kini menyertai jemaah tabligh selepas tular vide0nya bersama peng4cara dan pel4wak Nabil Ahmad bersarapan pagi di sebuah masjid di Selangor.

Berd4sarkan vide0 dari TikT0k yang tur0t dik0ngsikan pemilik akuan Faceb00k dikenali Mohd Nazri Ahmad dengan kapsyen ‘hidayah milik Allah’ itu begitu menarik perhat!an ramai.

Dalam vide0 berkenaan, Anuar yang memakai jubah berwarna biru dan berk0piah dilihat sedang menuang teh tarik ke dalam beberapa gelas sambil menyanyikan lagu p0pularnya, Lelaki Ini dengan cukup ceria.

Malah, nyanyiannya itu sebagai memenuhi permintaan Nabil yang sedang bersarapan pagi dengan ahli jemaah tabligh lain.

Sementara itu, Pengurus Anuar, Nana Ahmad dihubungi sama sekali tidak menaf!kan vide0 tular itu yang difahamkan penghib0r terbabit sekarang dalam proses belajar mend4lami ilmu agama.

“Alhamdulillah. Apa-apa pun, kita tunggu sehingga Anuar selesai. Sekarang dia masih dalam ‘khuruj’ (meluangkan masa belajar ilmu agama) lagi.

“Saya pun tidak menghub0nginya kerana mengh0rmati masa dia untuk belajar. Bagaimanapun, Alhamdulillah dan terima kasih kepada semua pihak yang mendoakan Anuar,” katanya kepada Har!an Metro.

Nana berkata Anuar pasti sedia memberi kerjasama untuk penjelasan sebenar dia menyertai kumpulan tabligh itu dan keluar berd4kwah sebaik selesai pr0ses mendalami ilmu agamanya nanti.

Sumber : Utusan Online / IG Dato Seri Vida

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*