‘AjaaI Dua Bersaudara..’ Si Cantik Jiji Dan lbu Saudara Dijmput IIahi Nhas 3 Kenderaan.

TAWAU: Dua wanita m4ut manakala lima angg0ta keluarga lain c3dera dalam kemaIangan membabitkan tiga buah kenderaan di slmpang masuk Taman Semarak, Jalan Kuhara, semalam.

Dalam kejadian kira-kira 5.40 petang itu, m4ngsa, Suwati Sugio, 50, dan anak buahnya, Nurfaizah Ma’arop, 20, disahkan m3ninggaI dunia di l0kasi kejad!an.

Ketua PoIis Daerah, Asisten Komisioner Peter Ak Umbuas berkata, kemaIang4n yang m3mbabitkan 11 orang lndividu itu berpunc4 daripada kecvaian pem4ndu Proton Saga semasa masuk s!mp4ng.

“Pemandu lelaki berusia 23 tahun itu dalam perjaIanan dari arah Jalan Chong Thein Vun menvju ke Taman Semarak dan did4pati masuk slmpang secara meIulu.

“Keadaan itu mengaklbatkan kenderaan Toyota Land Cruiser dina!ki tujuh sekeluarga yang datang dari arah Gudang 4 g4gaI mengeIak ak!bat j4rak yang terlalu dekat dan meIanggar bahagian depan kenderaan Proton Saga berkenaan.

“Ak!bat peIanggaran itu, kenderaan Toyota Iand Cruiser yang dipandu lelaki berusia 50 tahun itu terb4bas lalu t3rseret hingga memasuki Iorong bert3ntangan sejauh 26 meter dan bert!mbung dengan sebuah Toyota Revo.

“Pert!mbungan itu mengak!batkan dua penump4ng Toyota Iand Cruiser iaitu Suwati dan anak buahnya, Nurfaizah mavt di lokasi kejadian manakala dua m4ngsa c3dera p4rah term4suk pemandu iaitu bapa kepada Nurfaizah dan ibunya.

“Tiga lagi angg0ta keluarga mereka meng4lami c3dera r!ngan,” katanya dalam satu kenyataan hari ini.

Sement4ra itu, pemandu Proton Saga dan Toyota Revo serta dua lagi penumpang tldak mengaIami sebarang kec3deraan.

Peter berkata, pemandu Proton Saga tldak disy4ki m4buk namun, sampel d4rah pemandu dan m4ngsa diamb!l bagi uj1an alk0hoI dan t0ksikologi.

Tambah beliau, pr0ses bed4h s!asat akan dijal4nkan bagi mengen4l pasti punca kemat!an dan pem4ndu Proton Saga dit4han untuk memb4ntu s!as4tan.

K3s dis!as4t di bawah Sksyen 41 (1) Akta Pengangkutan Jalan 1987.

Salam t4kz!ah buat keluarga kedua2 arw4h. Sem0ga tab4h atas keh!Iangan insan2 tersayang. Moga r0h Jiji dan Mak Atik ditemp4tkan dikalangan para solihin. Al fatihah

Sumber: utusan

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*