[VIDEO] Ditud0h rakam video pemandu lori s4kit jant0ng, pasangan suami isteri tampil NAFl dkwaan

Sejak pagi tadi, tular di media sosial video seorang pemandu lori yang difitn4h dalam keadaan lal0k oleh seorang perakam video bersuara wanita apabila mel4nggar beberapa buah kereta di pinggir jalan.

Hakikat sebenarnya, pemandu lori tersebut terkena ser4ngan jant0ng dan difahamkan telah menigaI dunia menurut kenyataan daripada pihak p0lis.

Nafi perakam video tular
Disebabkan video tersebut tular, ramai yang berasa berang dengan wanita yang didkwa membuat fitn4h terhadap individu yang sedang naz4k. Ramai yang mula menggali pemilik akaun TikTok yang menularkan video berkenaan sehingga pemilik akaun itu dimuat naik ke media sosi4l dengan tujuan mengec4m tind4kannya.

Oleh haI yang demikian, akaun TikT0k dikenali sebagai @mubarakkhan1535 telah tampil menaf!kan dkwaan tersebut kerana dia hanya berkongsi semula video kemal4ngan yang diperoleh dari group WhatsApp.

00:00

01:46

Menurutnya, dia memperoleh video tersebut dan sekadar berkongsi kepada kenalan di aplikasi TikT0k tanpa mengetahui siapakan perakam dalam kejadian itu.

Dah buat rep0rt p0lis
Suara wanita di dalam video berkenaan juga bukanlah isterinya dan meminta orang ramai berhenti mengec4m mereka kerana mereka juga tidak tahu siapa disebalik suara tersebut.

Bimb4ng dengan kec4man-kec4man yang diterima, pasangan suami isteri itu telah membuat lap0ran kepada pihak p0lis bagi melindungi keselamatan mereka.

Berhati-hatilah lain kali ye
Sehubugnan dengan perkongsian tersebut, ramai yang masih tidak puas hati dengan pasangan terbabit walaupun mereka sudah menjelaskan hal sebenar serta meminta maaf.

Hal ini disebabkan tind4kan mereka yang memuat naik sesuatu perkara yang tidak pasti kesahihannya telah mengund4ng masalah lain sehingga mendatangkan kekeIiruan kepada orang ramai.

Sumber: TikTok @mubarakkhan1535

Via omm.

 

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*