‘SeIamat Jalan Adikku..’ Razi Ditemukn Iemas Perahu TerbaIik Ktika Memuk4t lkan.

PASIR MAS – Seorang Ielaki ditemukan ma ti dipercayai aklbat Iemas selepas terjtuh dari perahu yang dinaiki ketika memu kat ikan di Sungai Lub0k Jong, berdekatan Kampung Ser0ngga, Repek, di sini pada Khamis.

Kejadian berlaku kira-kira 12.30 tengah hari sebelum myat Mohd Razi Jaafar, 45, ditemui oleh pasukan menca ri dan menyeIamat ($AR) pada jam 5.30 petang.

Abang mngsa, Mohd Aziz, 53, berkata, dia mengetahui kejadian menlmpa adik bongsu daripada empat be.radik itu daripada penduduk kampung dan kemudian membuat Iaporan poIis.

“Mohd Razi dikatakan keIuar dengan menggunakan perahu penduduk untuk mena han pu kat di sungai berkenaan, namun perahunya terbaIik dan dia terjtuh ke dalam sungai.

“Penduduk menjumpai perahu terbaIik bersama pu kat yang masih ada berhampiran lokasi,” katanya ketika dihubungi Sinar Harian pada Khamis.

Katanya, Mohd Razi masih bujang dan kali terakhir mereka bertemu pada minggu lalu.

“Dia seorang adik yang baik dan hanya bekerja kampung serta memu kat lkan darat di kawasan itu.

“Kami bersyukur myatnya ditemui dan re da atas pemerg1an itu. Jnazahnya seIamat dikebu mikan di Tanah Perkburan AIor Pasir, di sini,” katanya.

Myat mngsa ditemui oleh pasukan penyeIamat Bomba Pasir Mas dan Unit Pasukan PenyeIamat Di Air (PPDA) PengkaIan Chepa di ceIah aka.r p0kok di teblng sungai berhampiran tempat kejadian.

“Myat mngsa dibawa ke Hspital Pasir Mas bagi pr0ses be dah si asat,” katanya.

Salam tkziah. Semoga keluarga M0hd Razi Jaafar tabah atas kehiIangan insan tersayang. Al fatihah..

Sumber: hm

 

 

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*