Kebaikan terus disebut, rupanya Abang VlVA jaga 2 anak buah lepas kakak ‘pergi’

Nama Azwan Omar rasanya tidak perlu diperkenalkan lagi. Kemuliaan hati pemuda dari Melaka ini membantu mngsa-mngsa b4njir menggunakan b0t persendiriannya telah membuatkan ramai yang kagum dengan kebaikkan yang ditunjukan..

Sama sekali tidak mengharapkan p0pulariti, pemuda berusia 28 tahun ini telah memandu seorang diri dari Melaka menuju ke kawasan-kawasan b4njir dengan hanya berbekalkan RM50 demi menyeIamatkan ramai mngsa.

Jaga 2 orang anak arw4h kakak.

Disebabkan itu, dia telah menjadi perhatian ramai dan digeIar ‘Abang Viva’ oleh masyar4kat media sos!al.

Namun, sebalik kemurnian hatinya membantu orang lain,ternyata dia sendiri telah menjadi kebanggaan keluarga apabila sudi menjaga dua orang anak kakaknya yang telah meninggaI dunia walaupun dia sendiri belom berkahwin.

Masih single belom berkahwin.

HaI tersebut diceritakan sendiri Azwan ketika dihubungi oleh UtusanTV. Pemuda tersebut secara berselor0h memaklumkan dia masih ‘singIe’ memandangkan belum berkahwin lagi.

Ditanya perihal tind4kannya yang mengambil cuti kec3masan demi membantu mngsa-mngsa b4njir, pemuda berkenaan menyatakan yang dia bertawakal sahaja ketika mula bergerak ke Selangor dengan membawa b0t yang biasa digunakan untuk memancing.

Jaga anak yatim,tolong orang susah mulianya hati..

Sehubungan dengan perkongsian tersebut, rata-rata warganet telah meninggaIkan k0men dengan menzahirkan rasa kagum dengan kisah hidup Abang VlVA yang ramai tidak tahu.

Oleh sebab itu, ramai yang beranggapan bahawa darjat pemuda tersebut diangkat oleh Allah S.W.T disebabkan ketulusan hatinya membantu ramai orang tidak kira ahli keluarga serta mngsa bnjir ketika ini.

Semoga setiap kebaikan yang dilakukan menerima ganjaran yang baik daripada Maha Pencipta.

Silap haribulan dia kahwin ramai yang nak sp0ns0r.

Allah angkat darjat dia.

Semoga pahala buat mu bang.

Sumber omm

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*