Gara-gara ayam free – Putrajaya jem langg4r PKP, pemuda UMNO kena kompaun

“Hasil pemeriksaan polis mendapati penjarakan fizikal sukar dilaksanakan dalam kalangan hadirin serta SOP gagal dipatuhi oleh pihak penganjur dan orang awam yang hadir. “Kompaun telah dikeluarkan kepada pihak penganjur di bawah Seksyen 22(B) Akta Pencegahan Dan Pengawalan Peny4kit Berj4ngkit 1988.

Ketua Polis Daerah Putrajaya, Asisten Komisioner Mohd Fadzil Ali, dipetik sebagai berkata. ia adalah kesalahan di bawah Peraturan 15 Peraturan-Peraturan Pencegahan dan Pengawalan Peny4kit Berj4ngkit (Langkah-Langkah Di Dalam Kawasan Tempatan J4ngkitan (Kawalan Pergerakan) 2021,”

Pemuda UMNO Putrajaya telah dikenakan kompaun kerana mel4nggar prosedur operasi standard (SOP) Perintah Kawalan Pergerakan (PKP) ketika menganjurkan program pengedaran ayam beku di Presint 9 baru-baru ini.

Tambahnya polis tidak akan berkompromi dengan mana-mana individu dalam menguatkuasakan undang-undang sepanjang PKP ini. Ini kerana, program pengedaran ayam beku percuma itu dibuat secara pandu lalu dengan konsep first come first serve telah mengakibatkan kesesakan lalu lintas dengan kehadiran ramai orang di lokasi.

Sumber; Artis malaysia

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*