Pak Long Mail – Kelab malam & pusat hiburan tetap TERLARANG waktu pendemik

Arahan dari kerajaan amat jelas untuk tidak membenarkan kelab malam dan pusat hiburan kembali beroperasi buat masa ini dan masih di bawah senarai terlarang. Premis seumpamanya tersenarai di bawah larangan kerajaan.

Namun demikian, t4ngkapan kerana operasi pusat hiburan berlaku hampir setiap hari walaupun sudah ada makluman dan peringatan dikeluarkan. Pada 12 Disember 2020, t4ngkapan melibatkan aktiviti pusat hiburan mencatatkan jumlah tertinggi iaitu 292 tangk4pan.

Untuk itu, saya minta pihak berkuasa tempatan (PBT) untuk bertegas dan tidak bertolak ansur sama ada menarik semula lesen premis terbabit yang sekali gus menghentikan operasi mereka untuk selamanya jika masih berdeg1l.

Kita semua bertanggungjawab sepenuhnya untuk mengekang dan seterusnya memutuskan rantaian penularan COV1D-19 maka kerana itulah setiap arahan dan peraturan yang telah dikeluarkan mesti dipatuhi. Kita perlu mengawal penularan wab4k ini, sekiranya kita tidak mendapat kerjasama yang baik maka kita akan hidup dengan pendemik ini sampai bila-bila.

Sumber; Ismail Sabri Yaakob

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*