Ibu tak balik ke? Bila ibu nak balik ni? SEB4K; isteri lari tinggalkan aku dan anak-anak…

Aku tak paham lah mcm mana seorang isteri yang cukup makan, pakai, tempat tinggal, serta ada anak kecil lagi, masih mampu cur4ng bermain dengan jantan lain. Paling tak boleh nak BRAIN ialah, dia sanggup tinggalkan anak dan suami macam tu je, macam tak ada perasaan! sedangkan haiwan pun sayangkan anak lah.

Mal4ng bagi diriku ni kerana dapat seorang isteri nusyuz macam ni. Dia seorang pekerja jabatan awam. dengan selambe cur4ng bersama rakan sekerja dia yg sambungan 7102 tu !!!. Aku ingatkan bila dah kerja dalam PERPADUAN tu adalah akal fikiran waras. Rupanya tak sama sekali!

Bini aku tu kerani je dekat KEMENTERIAN PERPADUAN tu, yang jantan tu pulak dengar kata sebagai PEMBANTU OPERASI kat situ. Kesian pada si suami yang dapat hidu dengan perkara ni. Macam macam cara aku dah buat nak selamatkan rumahtangga.

Tek4d ke pejabat agama…

Sampai lah satu hari, aku tekad nak bawak dia ke pejabat agama. Dia pula mungkin sangka yang aku tak ada bukti apa apa. Jadi bila dah berada betul betul depan pejabat agama, aku sebutkan hasrat aku nak failkan Nusyuz, serta terus tunjukkan alasan serta bukti-bukti bergambar pada jabatan agama.

Paling aku mar4h ialah, bila je si suami tunjuk bukti tu, Si betina ni baru sedar dah KANT0I kan? korang tau apa dia buat?? dia terus bangun dan LARI daripada pejabat agama tu !!! LARI terus sampai tak nampak lagi dah…

Anak kecil kami baru umur 2 tahun dia dah tak kisah lagi, asal dapat SEDAP dengan lelaki sambungan 7102 tu. Aku teramat KECEW4 sangat dengan t1ndakan dia, cuba juga nak selesaikan perkara ni. aku ada buat aduan pada KP di Kementerian tu mengenai isteri aku ini yang cur4ng dengan rakan sekerja, dengan harapan ada t1ndakan yang boleh diambil pada kedua duanya…bukan mintak banyak pun, mungkin sekadar tindakan pindahkan ke jabatan lain ke…

TAPI !!!!!! Korang tau apa JAWAPAN BALAS KP tu ??? Dia kata tiada mas4lah, tak boleh ambil t1ndakan, pasal kedua dua orang tu kerja OK. ITU JE KE??? Adakah itu juga bermaksud kalau dua orang tu buat MAKS1AT dalam Pejabat pun tiada t1ndakan ????

Mal4ngnya nasib anak-anak…

Apa lagi yang patut aku buat lagi, dengan mengenangkan anak kecil aku yang selalu tanya pasal ibunya mana? “Ibu tak balik ke?” “Bila ibu nak balik ni” “Ibu keluar pergi kedai ke? lamanya?”
Aku sendiri tak tahan nak mengalirkan air mata bila anak cakap macam tu. Tapi masih ada lagi jenis perempuan yang tak BERPERIKEMANUSIAAN !!!

Hari hari mak aku tanya, “Da**la mana? kenapa tak tengok anak dia??” Aku tak tau nak jawab apa lagi. Semua IG dan FB keluarga semua dia bl0ck. Bayangkan, apa perasaan aku bila aku tgk IG diorang boleh selambe update berdating sana sini!!! tanpa rasa m4lu.. Malah kawan kawan diorang dengan selamba LIKE dan bagi komen SEMOGA BERBAHAGIA.

Apa dah jadi dengan Masyarakat kita sekarang ni??? Aku tak ada tempat nak mengadu dan tak tau nak luahkan pada siapa lagi…

Kredit; TATM

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*