Hanya kerana berebut petak parkir, warga tua, 61 tahunDIBEL4SAH

Hanya kerana berebut parking, seorang lelaki sanggup bert1ndak kej4m memuk0l warga emas di sebuah premis perniagaan di Sitiawan, petang semalam. Dalam kejadian jam 3.30 petang itu, Fauziah Ajid, 61 tahun mengalami bengk4k di pipi kiri dan mulut pecah selepas dihayun topi keledar oleh lelaki terbabit.

D4kwa Fauziah, lelaki tidak dikenali itu juga bertindak menolak motosikal yang ditunggang bersama rakannya. Menceritakan kembali kejadian ujar wanita terbabit, dia menunggang motosikal bersama seorang rakan untuk ke kedai berkenaan bagi membeli barang.

Menurut Fauziah, dia memberhentikan motosikalnya seketika sebelum masuk parkir bagi memberi laluan kepada sebuah kereta yang mengundur dan ketika itu melihat lelaki berkenaan turut berhenti di belakangnya.

“Tiba-tiba lelaki itu menolak motosikal saya dan saya terus tanya kenapa dia buat begitu serta meminta dia bercakap baik-baik jika ada apa-apa. “Tetapi dia hanya mendiamkan diri sebelum turun daripada motosikalnya dan terus menghayun topi keledar di bahagian muka kiri saya,” katanya

Fauziah yang mengh1dap peny4kit jantung selain d4rah tinggi, kenc1ng manis dan masalah hati mengakui t1ndakan mengejut lelaki terbabit membuatkan jantungnya berdegup laju.

“Memang rasa ger4m sangat sebab dia buat begitu tanpa sebab. Ketika itu, saya rasa pening, mengg1gil badan dan seperti mahu tumbang tetapi saya gagahkan diri untuk mencarinya yang sudah masuk ke dalam kedai.

“Apabila saya jumpa dia di dalam kedai saya bertanya sekali lagi punca ser4ngan dan berniat untuk membela diri, namun lelaki itu tidak mengulas apa-apa. Tetapi apabila di luar kedai, dia mengu.gut saya dengan berkata ‘tunggu, aku akan cari engkau”, katanya.

Rasa t4kut dan kesal ujar Fauziah, dia bertindak membuat laporan di Balai Polis Sitiawan selepas kejadian itu.

“Saya terk1lan kerana dia tak hormat orang tua sedangkan saya sudah boleh dianggap seperti ibunya kerana dia nampak masih muda dan yakin umurnya juga jauh beza dengan saya,” katanya.

Sementara itu, Ketua P0lis Daerah Manjung, Asisten Komisioner Nor Omar Sappi ketika dihubungi mengesahkan kejadian itu dan pihaknya sedang mengesan saspek terbabit. Beliau berkata, pihaknya juga akan mendapatkan perintah peny1asatan (OTI) daripada Timbalan Pend4kwa Raya untuk t1ndakan lanjut.

“Setakat ini punca kejadian disebabkan oleh (perebutan) tempat letak kenderaan. Kes dis1asat mengikut Seksyen 323 Kanun Keseks@an,” katanya.

Untuk lebih banyak berita2 menarik, sila kunjungi laman Careta @ https://careta.my/
Sumber; Careta.my

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*