B1ADAB; sykt China jual alas kaki bendera Arab Saudi yg tertera kalimah tauhid

Bismillah. Assalammualaikum. Perhatian; Kebelakangan ini beberapa company daripada China menjual Flag Saudi Arabia sebagai alas kaki dan karpet di Amazon Japan. Saya tidak pasti apakah tujuan mereka tetapi semua sedia maklum bendera Saudi ini bukan sebarangan bendera.

Ianya ada Kalimah kita warga muslim. Adalah penyatuah ummah. Muslim bersatu dengannya. Sebelum ini c0mplain telahpun dilakukan kepada Amazon pada satu product lain dan product tersebut telahpun di tarik penjualannya, Tetapi kemudiannya telah keluar banyak product lain.

Pengilang dari China ini mungkin mahu memainkan sent1men kebenc1an terhadap islam di Jepun kerana semua sedia maklum adalah perkara yang tidak bertamadun meletakkan bendera sesebuah negara sebagai Alas kaki.

Dan semua sedia maklum kebenc1an China terhadap U1ghurs dan Islam agak jelas. Banyak berita berita negatif mengenai perbuatan negara China terhadap Islam. Oleh itu kita perlu menyatakan dengan JELAS bahawa perbuatan yang TIDAK BERTAMADDUN dan TIDAK BERTANNGGUNG JAWAB INI dari syarikat China ini PERLU DIHENTIKAN

Di masa yang sama dunia telahpun maju. Dan Islam bukanlah agama yang mengajarkan kita keker4san. Sedarlah kekuatan kita. 1/4 penduduk dunia adalah Muslim. Mari kita gunakan peluang ini untuk berda’wah dengan cara yang MEGA. Wujudkan kesedaran ISLAM terhadap golongan yang tak tahu APA ITU ISLAM DAN KEBAIKAN SERTA KEHEBATAN ISLAM.

Kredit; Zulkarnain Hasan Basri

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*