[Hampir 36 Jam]~”Mencari Tapi Badan Ditemui”- Bonda Rozita Dedah Kisah Kem4tian Anak Keduanya

Siapa tak kenal wanita hebat bernama Rozita Ibrahim, Dulu namanya cukup gah sebagai pengasas pr0duk kecantikan dan kesih4tan sehinggaIah sekarang.

Beliau yang juga merupakan ibu kepada Dato Sri Aliff Syukri dan mentua Datin Sri Shahida juga antara ik0n yang sering menjadi tumpuan dalam med!a sosiaI.

DisebaIik keceriaan dan kegembiraanya rupanya terselit kisah duk4 yang ramai tidak meny4ngka. Pengasas Sendayu Tinggi, B0nda Rozita pernah kehiIangan anak perempuan tersayang Noraini pada tahun 1993.

Umum mengetahui bagaimana selok belok perjalanan hidup jutawan k0smetik bernama Rozita Ibrahim yang penuh ranjau dan duri.

Divji dengan kemiskinan hidup, berkahwin dan mempunyai anak berusia antara beIasan tahun, Rozita juga diuji dengan pem3rgian anak keduanya yang brnama Noraini. Di usia 11 tahun, Noraini suk4r untuk bercakap, percakapannya svkar untuk difahami dan perw4takan seperti kanak-kanak 4 tahun.

Arwh mengalami kecac4tan kerana dem4m pan4s dan keràp saw4n. Dokt0r mengesàhkan Noraini lump0h dan mengaIami kec4catan 0tak. Atas lkhtiar untuk berubat dan keizinan Allah, Noraini boleh berjalan semasa berumur 4 tahun.

Ibunya meny!fatkan kec4catan anaknya disebabkan kurang zàt dan keràp diberikan minum air sirap semasa bay! kerana tidak mampu untuk membeIi susu.

Rozita mempunyai tiga orang anak hasiI perkahwinannya yang pertama. Arw4h Noraini merupakan anak kedua yang diIahirkan pada tahun 1982.  Arw4h juga merupakan adik kepada Yatie dan kakak kepada Datuk Alif Syukri.

oraini dikatakan meninggI dunia kerana lem4s didalam par!t yg berdekatan dengan rumahnya ketika berusia 11 tahun. Rozita berkata dia yang tengah mengandvngkan anak yang ke-4 berasa sed!h dan traum4 untuk meIihat parit atau sungai selama 6 tahun.

Hampir 36 jam mencari may4t , basikal arwh ditemui di kunci air ini dan may4tnya ditemui hampir dengan laut dibawa dek arus air parit. Ketika m4yatnya dijumpai di dalam lumpur, may4tnya tidak keras, tidak busvk, tidak kembung, Iembut seperti baru meninggI.

6 bulan sebelum kemati4nnya, Rozita berkata, dia pernah bermimpi Arwh j4tuh didalam air berwarna biru. Saya lihat keadaannya dalam mimpi tu dia terkejut dan terus tidur lena tak menampakan yang dia sakit kelemasan. Saya takut dan harap ia sekadar mimpi. Rupanya ia jadi kenyataan.

Noraini meninggI dunia 5 tahun sebeIum jenama Sendayu Tinggi dikenaIi. Walaupun bersed!h dengan tr4gedi tersebut, Rozita tetap mel4wan kesed!han itu demi membesarkan anak-anaknya yang keciI dan perniagaan yang baru membangun.

Sumber: www.riverbed.me

Jangan Lupa K0men Dan Shàre Y.. Tekàn Like Pàge Kami Di Bawah Artikel ni… Terima Kasih..

 

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*