[VIDEO]~”Ter0k Dik3cam Kerana Pertaha4nkan Anak”, Wan Nor Baizura TampiI Dedahkan Cerlta Sebenar,

SIAPA sebenarnya yang bersaIah?

Itu antara persoaIan yang timbuI dalam kaIangan ntizen selepas tuIarnya vide0 ‘amukan’ seorang wanita di sebuah kedai serbaguna yang dipercayai di Terengganu.

Menerusi vide0 berdurasi 5 minit 4 saat itu, wanita berkenaan dilihat sedang mengamvk gara-gara berang anak Ielakinya yang bervsia sekitar 10 tahun ditud0h mencvri di sebuah kedai serbaneka di Paka, Terengganu.

Vide0 pertengkaran itu dipercayai tuIar seIepas wanita berkenaan yang dikenaIi sebagai Wan Nor Baizura membuat l!ve di akaun T!kT0k miliknya semasa kejad!an berlaku pada malam Rabu (2 Mac).

Dia begitu terkesn dan meIuahkan rasa sed!h kerana anaknya ditudvh mencvri

“Kita buat Iive, kita tak nak cerob0h kedai awak, sekurang-kurangnya pengajaran untuk peIanggan lain yang datang ke kedai ni supaya tidak tud0h anak saya… saya tidak ajar dengan wang ringgit tapi kalau ada marvah, kita akan pertahànkan marvah.

“Kita tidak ada duit tkpa, tapi jangan tudoh kita cvri. Pergi balai p0lis kalau dia cvri, anak aku tidak akan ambiI hk orang.

“Anak aku pergi jual hari-hari, ikut aku… kalau tidak ada duit dia akan minta, tidak akan cvri,” ujàrnya menerusi vide0 berkenaan yang dik0ngsi Iebih daripada 47,600 peIayar T!kT0k.

Bagaimanapun, pada Khamis (3 Mac), Wan Nor Baizura atau lebih dikenali sebagai Kak Long sekali lagi membuat live di Faceb00k rasminya yang mengatakan dia dalam perjalanan untuk membuat perm0honan maaf kepada kakitangan di kedai serbaneka terIibat.

Menurutnya, anak yang dipanggil Adam berada dalam keadaan trauma dan duduk diam serta bersendiri selepas kejàdian yang berlaku semalam.

Dia yang turut dikatakan cuba mempromosikan produk dan melakukan gimik perniagaan memberitahu, tindakannya itu bukanlah untuk bisnes tetapi kerana sedih apabila anaknya dituduh mencvri.

“Rezeki kita Allah dah tetapkan, marvah kita… macam saya sekarang ni, belum teng0k lagi kebenaran tu tapi netizen kutuk saya kaw kaw.. terima kasih banyak yang mana betul-betul kawan dan pengikut. Terima kasih banyak.

“Pengajaran untuk saya dan anak-anak. Kalau mereka kata perkara bukan-bukan kat anak saya, saya tidak akan marah… saya akan terima. Tapi orang kata saya buka aib sendiri, benda tu dah tular kat TikTok.

“Walaupun anak saya ditudvh mencvri, saya akan pergi minta maaf. Saya nangis sebab saya seorang ibu, orang tuduh anak saya, orang hina anak dan keluarga saya.

“Orang lain lagi ter0k buat marketing, Kak Long tak k0yak… kak long pergi minta maaf sebab nak tenang bukan untuk marketing,” jelasnya menerusi siaran Iangsung di Faceb00k yang dibuat pada jam 11.50 pagi Khamis.

Siaran tersebut dimatikan seIepas Kak Long dikatakan sampai di kedai serbaneka terbabit untuk membuat perm0honan maaf.

Terdahulu, rata-rata netizen yang men0nton siaran berkenaan memuji tindakan Kak Long yang pergi meminta maaf walaupun anaknya ditudvh mencvri.

Namun, ada juga yang menyifatkan tindakannya itu sebagai pubIisiti murahan selain menasihatkannya untuk membuat Iaporan p0lis berhubung kejadian yang berlaku.

“Buat Iaporan po0is la supaya tahu kisah sebenar yang berlaku. Bila anak kena tuduh, mesti sakit hati,” kata salah seorang netizen.

“Baik tengok balik CCTV. Baru kita tahun kejadian sebenar,” cadang seorang ntizen di ruangan k0mennya.

Terdapat juga ntizen yang menyatakan tindakan Wan Nor Baizura seolah-olah menabur pasir di periuk nasinya sendiri

“Kak sedar tak benda kak buat tu tak betul? Kak ibarat tabur pasir ke periuk nasi sendiri… Selesai cara baik, cakap lembut-lembut. Be professional bukan terpekik terlolong seperti itu,” ujar seorang lagi ntizen.

Sumber : Mstar

Jangan Lupa K0men Dan Shàre Y.. Tekàn Like Pàge Kami Di Bawah Artikel ni… Terima Kasih..

 

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*