[SeIepas] “36 Jam Pencarian”, Akh!rnya Jas4d Shukri Dltemul

Pen4ntian lebih 36 jam mencari seorang peniaga yang terjvnam ke dalam Sungai Keluang Besar di sini semalam ber4khir apabila m4yatnya berjaya ditemui.

Myat Shukri Wahab, 52, ditemui ters4ngkut pada pvkat yang dip4sang berh4mpiran aIur sungai berhampiran Kuala Tembila pada jam 6.09 petang.

Dif4hamkan, pvkat itu dip4sang seorang neIayan tempatan pada pagi tadi bertujuan membantu pr0ses /perasi pih4k berkvasa.

PenoIong Pengarah 0perasi Jabatan B0mba dan PenyeIamat Terengganu, Muhammad Basri Kamarazaman berkata, myat m4ngsa telah dijumpai neIayan terbabit yang turut menyert4i 0perasi menc4ri dan menyeIamat.

“Kedudukan penemuan m4yat m4ngsa dari l0kasi kemaIangan di Jambatan Tembila kira-kira enam kil0meter.

“M4yat yang dibawa naik di tebing sungai dengan menggunakan b0t pada 6.40 petang sebeIum pengec4man dilakvkan ahIi keluarga,” katanya ketika ditemvi di l0kasi kej4dian di sini hari ini.

Muhammad Basri berkata, m4yat Shukri kemvdiannya telah dih4ntar ke Unit F0rensik H0spital Besut di sini untuk dibed4h si4sat.

K0smo! semalam melap0rkan Shukri dikhu4tiri Iemas selepas kenderaan pelbagai guna, T0yota HiIux dinaikinya bersama isterinya, Azizah hiIang kawaIan lalu terjun4m ke dalam Sungai KeIuang Besar sewaktu meIalui Jambtan Tembila.

Azizah terseIamat apabiIa semp4t berp4ut pada sebatang pokok di tebing sungai sebelum kenderaan T0yota HiIux dinaiki mereka berj4ya din4ikkan dengan menggunakan kren pada jam 6.25 petang semalam.

Salam t4kziah buat keluarga. M0ga t4bah dengan uj!an ini. Semoga r0hnya ditemp4tkan dikaIangan orang-orang beriman dan beramaI soleh. Alfatihah. – Sumber dipetik dari DB, K! 0nline.

 

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*