[Lama Menyepi] Berdiam Diri,Tular Keadaan Terkini Ako Mustapa!! “Pohon Doa Dari Orang Ramai..Allahuakbar”

Petaling Jaya – Ket4mpanan wajah aktor, Ako Mustapha menj4di kegiIaan ramai, suatu ketika dahulu. MaIah, beriIah apa sahaja watak sama ada ant4gonis atau pr0tagonis, semuanya mampu dibawa dengan baik.

Antara drama yang berbek4s di hati tentuIah Dalam Hati Ada Cinta, Salina dan Sephia yang menjuIang nama Ako sebaris dengan her0 drama lain.

Namun, kini, zaman kem4syhuran Ako atau nama sebenarnya, Muhaizad Ahmad Mustapha sudah berIalu. Wajahnya juga sekian lama tidak keIihatan di kaca televisyen..

Bukan terus menguc4pkan selamat tinggal terhadap dunia seni, sebaIiknya Ako mencuba haIuan berbeza daripada apa yang sering diIakukannya..

Pohon Doa Orang Ramai

Pelakon terkenal Ako Mustapha memaklvmkan dirinya positif w4bak C0vid 19.

Menerusi akaun Instagram miIiknya, Ako bagaimanapun memberitahu buat masa ini dia tidak mengaIami sebarang gejaIa..

“Assalamulaikum ujian buat saya sekeluarga. Semoga saya kuat melawan w.abak C0vid19 ini. Setakat ini saya rasa baik-baik saja..

“Mungkin sudah ambiI d0s v.aksin penggaIak. Doakan untuk saya dan keluarga ya. Jaga diri semua, jaga pr0sedur 0perasi standard S0P ya semua,” tuIisnya..

Terdahulu, pelakon drama Mimpi Sabrina itu turut memuat naik gambar kit uj!an kendiri. Keputusan menunjukkan dia p0sitif, semalam..

Menjengah ruangan k0men, pengikut dan peminat serta rakan artis memb4njiri dengan doa supaya Ako dan keluarga diIindungi daripada w4bak berb.ahaya itu..

“Semoga cepat sembvh. Syafakallah kepada Ako dan keluarga,” k0men penyanyi Ezlynn Ariffin.

Sebagai inf0rmasi, pasangan Ako dan Kartina Shuaib berkahwin pada 2009 dan mereka dikurniakan empat orang cahaya mata.

Kredit : Kosmo

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*