“Dianggap Sebagai Malam Jumaat” Yang lstimewa Dan Penuh Keramat, Pencurl Sanggup Gali Kvbur Dan Ambil Tali Kain Ka’fan

Penduduk di Sidoarjo, Jawa Timur, digemp4rkan dengan satu k’es kecvrian aneh yang berlaku di tanah perkvburan, semalam. Menurvt Tribun News, sekumpuIan pencvri disy4ki telah menggaIi kvbur dan mencvri tali kain k4fan yang ada pada jen4zah.

Difahamkan, kej4dian yang menger!kan itu berlaku di kompIeks perkvburan awam di Desa/Kecamatan Tulangan, Sidoarjo. “Kej4dian berlaku pada awal pagi tadi,” kata seorang penduduk setempat, Agus. Dalam kej4dian yang berlaku pada pagi Selasa, penduduk menyedari bahawa sebuah kvbur telah digaIi dan dir0sakkan.

Selepas berita mengenai kvbur itu tersebar, beberapa orang penduduk yang lain turut datang ke l0kasi termasuk penjaga kvbur untuk meninjau keadaan di situ. Mereka mend4kwa bahawa peIaku sengaja mencvri tali kain k4fan yang diikat pada jen4zah yang baru meninggaI dunia pada Malam Jumaat Legi (diangg4p sebagai malam yang istimew4 dan penuh ker4mat)

Tali kain k4fan daripada jen4zah yang meninggaI dunia pada malam itu dipercayai boleh menguatkan kekebaIan dan kes4ktian seseorang, lap0r Tribun News.MaIah, perkara itu sebenarnya sudah dij4ngka dan kvbur tersebut sering dijaga sejak jen4zah itu dikebvmikan pada malam Jumaat lalu kerana dibimb4ngi ada yang berbuat j4hat di sana.

Bagaimanapun, peIaku pandai mencari peIuang dan meIancarkan str4tegi untuk mencvri tali kain k4fan tersebut di dalam kvbur. “Pagi tadi kvbur telah digaIi dan selepas diperiksa kedua-dua tali kain k4fan telah hiIang,” kata seorang penduduk. Selepas kej4dian itu, tali tersebut telah dig4nti yang baharu dan kvbur telah dibaiki dan dikemas semula.

Sumber; siakapkeli

 

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*