[Uncle Kentang Positif C0vid] “Dia Beritahu Tahap Berapa Dan Keadaan Beliau”.

Aktivis terkenaI, Kuan Chee Heng, 57, atau lebih dikenali sebagai Uncle Kent4ng memakluvmkan dirinya positif C0vid-19.

Berita tersebut dik0ngsi sendiri olehnya di laman Faceb00k tadi, bagaimanapun beliau tidak mended4hkan bagaimana beliau dij4ngkiti wab4k tersebut.

“Sila doakan untuk saya sembuh. Kateg0ri 4A pos!tif C0vid-19, bubuh 0ksigen,” katanya di sini tadi.

Sementara itu, dalam h4ntaran di Faceb00k kerja-kerja kebajikannya Uncle Kent4ng turut memaklvmkan dia kini berada di H0spital Serdang dan telefon bimbitnya akan dim4tikan selama tujuh hari.

“Maaf. Telefon saya akan tutup untuk tujuh hari, positif C0vid-19 tahap empat. Sekarang di H0spital Serdang. Pejabat akan ditutup selama empat hari bermula hari ini.

“Talian h0tline akan ditutup kecuali perkhIdmatan ambuIans. Kami juga akan tingkatkan ambuIans untuk pes4kit C0vid-19 sebanya dua buah kerana ramai dij4ngkiti C0vid-19,” ujarnya.

Uncle Kent4ng juga sempat menging4tkan orang ramai untuk terus menjaga pr0sedur 0perasi standard (S0P) dan sentiasa memakai peIitup muka.

Tinjauan K0smo! di ruang k0men mendapati, orang ramai mendoakan agar Uncle Kent4ng cepat sembvh daripada w4bak C0vid-19.

“Semoga cepat sembuh Uncle dan dipermudahkan urusan,” kata Aidatul.

“Sentiasa doakan kesih4tan Uncle, semoga Uncle kuat untuk meIawan peny4kit ini dan segera sihat. Ramai orang menanti bantuan dari Uncle,” kata Tammy.

Sumber – K! ONLINE.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*