“Isteri masih tunggu pesanan teh ais”, pemuda baru 2 hari nikah meningg4I ‘ACClDENT’

Hasrat seorang isteri yang mahu menjamah apam balik dan teh ais yang dipesan kepada suami tercinta bertukar piIu setelah lelaki itu terIibat dalam kemaIangan jalan raya dan menigaI dunia.

Isteri pesan teh ais & apam balik

Menerusi lap0ran dari Harian Metro, ibu kepada allahyrham Muhammad Mustaqim Mustafa, 25, Zaiton Yusof, 57 yang kemaIangan di Kampung Surau Panjang, Kuala Terengganu memakIumkan menantunya, Sharifah Erin Nurshafieka Saiyed Azman, 20 masih berada dalam keadaan tr4uma memandang mereka berdua baru dua hari bergeIar suami isteri.

“Isterinya Sharifah Erin memesan teh ais dan apam balik sebelum arw4h keluar menghantar ikan air tawar diusahakan ayahnya, Mustafa Ahmad, 50, di sebuah restoran di Kampung Surau Panjang, jam 12 tengah hari semalam.”
“Sharifah Erin atau lebih mesra dengan panggilan Erin sudah tahu suaminya menigaI dunia semalam, tetapi masih menunggu arw4h pulang membawa pesanan,” katanya.

Tambah Zaiton, Mustaqim telah meningaI dunia dalam kemaIangan jalan raya ketika dalam perjaIanan puIang ke rumah seIepas menghantar ikan air tawar di sebuah restoran kira-kira jam 1.10 tengah hari semalam.

M4ngsa mengaIami keced3raan par4h di kepala selepas motosikal dinaikinya terb4bit dalam kemaIangan dengan sebuah Iori dan dis4hkan meningaI dunia di tempat kej4dian.

Menantu masih tr4uma.

Selain itu, wanita pertengahan usia itu juga memakIumkan yang menantunya sempat menatap kali ter4khir wajah suaminya sebeIum pengebvmian diIakukan namun masih menanti pesanan teh ias dan apam balik dari allahyrham Mustaqim.

“Dia juga bersama kami dan adik beradik arw4h menyiapkan juadah untuk majlis tahIil yang diadakan di masjid malam tadi.”
“Selepas selesai majlis tahIil, saya lihat Erin berada dalam keadaan gelis4h dan masih setia menunggu suami yang baru dinikahinya puIang membawa minuman teh ais dan apam balik sehingga lewat malam,” jelasnya.

Minta suami jemput bila balik nanti.

Lebih menyed!hkan, Erin beberapa kaIi meniti!pkan pesan kepada Zaiton supaya meminta Mustaqim menjempvtnya dan membawa pesanan makanan tersebut sewaktu mahu berger4k puIang ke rumah keluarganya.

“Sebelum pulang ke rumah ahli keluarganya pagi ini, Erin beberapa kali berpesan supaya meminta Muhammad Mustaqim mengambilnya,” katanya.
Zaiton berkata, arwah anaknya juga tidak sempat menyiapkan rumahnya sendiri walaupun barangan pembinaan sudah dibeli.
“Arwh berc4dang untuk berpindah ke rumah sendiri selepas selesai majlis sambutan menantu bulan depan,”  ujarnya lagi.

Baru saja bernikah.

Menjengah ke ruangan Faceb00k abang kepada aIlahyrham, mereka sekeluarga sempat meng4dakan jamuan makan bagi meraikan peng4ntin baru dengan kehadiran saudara mara serta rakan-rakan.

Namun siapa s4ngka, kees0kan harinya aIlahyrham Mustaqim terIibat dalam kemaIangan dan meninggaIkan mereka buat selamanya.

Sumber: Harian Metro (Baharom Bakar), Facebook Muhd Muhafizi

 

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*