[VIDEO] “Tak sibuk BERClNTA”, peIajar dipuji ‘pulun’ kumpul DUlT – “Balik terus masuk 0ffice”

Ketika segelintir remaja seusianya sakan bercinta, tidak bagi seorang g4dis ini yang mempunyai sentiasa berusaha gigih bagi mencapai matlamat sehingga berjaya.

Perko0ngsian rutin hariannya di aplikasi TikT0k membuka mata orang ramai bahawa sesuatu kejayaan itu bukan mudah untuk dicapai kerana perlu meng0rbankan masa serta tenaga.

Gadis dikenali sebagai Jannatul itu memuat naik vide0 memaparkan dirinya sibuk menguruskan perniagaan pr0duk k0smetik selepas tamat sesi persekolahan.

Umur bukan haIangan untuk berjuang!

B4kal menduduki Sijil Pelajaran Malaysia (SPM) tahun ini, dia yang mesra dipanggil Jann meng4kui mempunyai tangg0ngjawab besar apatah lagi bertind4k sebagai ‘leader’ bagi perniagaan tersebut.

“Rutin kehidupan seorang pelajar berbisnes, balik je terus masuk office. Memik0l tanggungjawab besar, seorang leader dan juga budak SPM,” tulisnya.

Selain memberi bimbingan kepada pasukannya, Jann juga kadang-kala sempat menguruskan st0k  dan bungkusan pelanggan selain menjadi antara st0kis terbaik dengan jualan mencecah RM1 juta.

Rakaman berdurasi 23 saat itu menerima 1.8 juta tontonan serta hampir 2,000 komen positif netizen yang kagum dengan kesungguhan Jann dalam mencari pendapatan sampingan.

Bagaimanapun, terdapat juga segelintir netizen berharap agar dia tidak leka atau mengabaikan pelajaran sekiranya terlalu fokus terhadap perniagaan.

Bercinta dengan bisnes,

 

Bangga dengan awak dik…

 

Terinspirasi.. belajar hingga tamat ya.

Moga terus dimurahkan rezeki.

 

 

Tahniah! Jangan lupa pasal ilmu juga.

Letih memang letih! Tapi bak kata peribahasa, bersusah-susah dahulu, bersenang-senang kemudian kan? Harap segala usahanya berbaloi daripada pelbagai aspek.

Sumber: TikT0k @nrjnntl__

Via omm

 

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*