“Kali Ini Dah Ada Anak” Baru AzIee Khairi Mengaku Suami 0rang!

Kuala Lumpur: “Saya dah selamat bernikah kali kedua pada Januari tahun lalu. Alhamdulillah, saya bertemu j0doh dengan wanita yang boleh terima diri saya seadanya dan kami sudah pun menimang cahaya mata,”

Demikian kata pelak0n Azlee Khairi,33, atau nama sebenarnya Azlee Khairi Zulah Hainee berhub0ng perkahwinan bersama isteri, Nurul Hidayah atau Dhiya yang kini menjadi perhatian netizen di med!a s0sial..

Kisah perkahwinan rahsia Azlee dan isterinya mula ‘terb0ngkar’ pada kalangan warganet apabila pelak0n drama Rahimah Tanpa R4him itu memuat naik vide0 sambvtan hari lahir anaknya di med!a s0siaI, beberapa hari lalu.

Azlee berkata dia amat bersyukur dipertemvkan j0doh dengan isterinya, Dhiya juga seorang kru penerb4ngan. Malah, perkahwinan dibina adalah yang kedua buat mereka.

“Isteri saya juga pernah berkahwin sebelum ini dan sudah memiliki seorang cahaya mata daripada perkahwinan lalu. Kini, alhamdulillah kami sudah mempunyai dua orang anak.

“Menervsi perkahwinan kami, alhamdulilah Allah kvrniakan seorang b4yi lelaki yang kini berusia lima bulan. Syukur kehidupan berkeluarga saya sudah lengk4p dengan keh4diran isteri dan anak-anak,” katanya.

Ditanya mengapa dia masih memilih untuk tidak berk0ngsi kisah peribadi terutama perkahwinan itu, Azlee berkata dia berahsia kerana mengh0rmati permintaan isteri tersayang dan keluarga masing masing.

“Kami bernikah dalam majlis diadakan secara atas tal!an (onl!ne) dan sederhana pada Januari, tahun lalu. Ia dibuat pun hanya membab!tkan ahli keluarga serta sanak saudara dari kedua belah pihak kami saja.

“Apapun, dengan penjel4san ini dih4rap 4gar spekul4si yang timb0l berakh!r. Saya juga tak boleh berk0ngsi but!ran tepat mengenai isteri kerana dia tak gem4r dan menyen4nginya,” katanya.

Sebelum ini, Azlee pernah berkahwin dengan wanita dari Brunei dikenali Dayang Norlelawati Puteh pada 2014 dan kemudian dia memilih meninggalkan kerjaya lak0nannya untuk menet4p di negara jiran itu.

Bagaimanapun, j0doh mereka tidak panjang apabila Azlee mendkwa sudah bercer4i dan dia akhirnya balik ke Malaysia pada November 2019 lalu. Sej4k itu, dia dilihat mer4ncakkan semula pembab!tannya dalam kerj4ya seni dan makin mendapat perhat!an menjadi ‘her0’ drama.

 

 

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*