“Niat Nak Beli Rim Idaman”, Namun Lelaki Ini Terdiam Apabila Isteri Tak Bagi,”Kata Baik Pergi Makkah”, Sampai Dia Terpaksa Guna Taktik Lain Baru Isterinya Belikan

Memb4hagiakan p4sangan merup4kan antara perkara yang sang4t pent!ng dalam mel4yari b4htera kehidupan berumah tangga.

Namun peran4n untuk membah4giakan p4sangan ini tidak hanya terlet4k pada suami, sebaliknya isteri juga perlu mem4inkan tangg0ngjawabnya.

Perk0ngsian seorang wanita yang sangg0p berbel4nja bes4r untuk memberi h4diah kejvtan buat pasang4nnya baru-baru ini mend4pat puj!an daripada rata-rata netizen.

“Perh boleh t4han h4rga M0dellista (jenama akses0ri untuk Toyota Vellfire) ni sis,” tul!s seorang w4rga maya.

Bercak4p kepada mStar, wanita berken4an, Azie Fazamilla Awi, 33, berkata, empat rim kereta terseb0t dibelinya sebaik sahaja pulang daripada mengerj4kan ibadah umr4h pada 4 Januari lalu.

Jelasnya, suaminya, Fakhruddin Zulkifli, 36, pern4h berberapa kali menyu4rakan keing!nan untuk memil!ki rim kereta baharu, namun dia sangg0p mengetep!kan kehend4knya demi keluarga.

“Suami ada cakap nak tuk4r rim terus alang-alang t4yar semua dah h4us, saya cakap biar dulu sebab rim bukan keperlvan, dari beli rim baik kita pergi ke Makkah buat umr4h. Jadi dia pun red4 dan buat kepvtusan untuk kami berdua mengerj4kan umr4h sekali dengan ma dan abah.

“Tapi lepas balik umr4h masa kuar4ntin tu hari-hari dia teng0k gambar rim dek4t Faceb00k, kalau saya dud0k di sebel4hnya dia akan buka gambar rim tu depan saya. Suami memang macam tu kalau nak apa-apa dia akan tunj0k dan buka gambar atau vide0 depan isteri untuk beritahu keing!nan dia.

“Jadi kita seb4gai isteri ni kena faham-faham la,” katanya.

Azie yang juga seorang peni4ga berkata, dia kemvdiannya secara senyap-senyap menghub0ngi kedai rim kereta terseb0t dan mengvruskan supaya rim terseb0t dih4ntar tervs ke rumah mereka di G0ng Badak, Kuala Terengganu.

“Masa b4rang sampai tu dia mem4ng tervja sang4t, ye la rim id4man dia k0t, tak berhenti-henti dia uc4p terima kasih sebab dari dia main K-car dulu lagi saya sentiasa sok0ng dia dan beli b4rang untuk kereta dia,” katanya.

Engg4n mended4hkan h4rga rim kereta terseb/t, Azie berkata dia meng4mbil masa sek!tar dua bulan lebih untuk membel!kan rim buat suaminya.

“Suami saya seorang yang terl4lu mem4hami keing!nan isteri, dia seorang suami yang tak pern4h berk!ra untuk beli keing!nan anak dan isteri, selalu dahvlukan isteri untuk apa sahaja.

Rim kereta yanag dibeli oleh Azie buat suaminya.

“Banyak dia berk0rban untuk isteri dia.

“Jadi bila teng0k suami gemb!ra, kita dah cuk0p bah4gia seb4b d4pat tun4ikan keing!nan dia,” kata Azie yang mempunyai seorang cahaya mata.

SUMBER:Mstar

 

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*