Ya Allah Abg!..’ “Sehari Pnggilan Telefon Tak Tjwab”, lsteri Temui Suami Mat1 Ter1kat.

TAMPIN – Perasaan t!dak sedap h4ti seorang isteri setelah panggilan kepada suaminya tldak berj4wab lebih sehari membawa kepada penemvan m4yat suaminya dalam keadaan ber!kat di rumah sewa mereka di Kampung Chenaga, Repah, di sini, petang tadi.

Dalam kejad!an kira-kira jam 3 petang itu, m4ngsa, Mohd. Mazlan Mahadi, 26, dis4hkan telah meningg4I dunia oleh pasvkan par4medik yang tiba di l0kasi kej4dian.

Menur0t rakan baik isteri m4ngsa, Aina Kamaruzaman, 38, dia yang tinggal berhampiran bergeg4s ke l0kasi kej4dian sebaik menerima panggilan dari rakan baiknya, Maztura Osman, 26, untuk segera datang ke rumah sewanya yang tldak dapat dibuka.

“Masa saya sampai, angg0ta b0mba telah memb4ntu membuka pintu rumah yang masih dalam keadaan berkvnci. Rakan baik saya t!ada kunci rumah kerana kunci rumah dipeg4ng suaminya. Dia dapat lihat keadaan suaminya itu dari luar rumah tingk4p bilik ut4ma mereka.

“Ik0tkan, rakan baik saya sudah h4mpir seminggu berada di kampungnya di Pulau Gad0ng, Melaka kerana t!dak sih4t dan mereka baharu sahaja menyamb0t hari Iahir anak mereka Sabtu lalu di sana. Suaminya pulang kembaIi ke rumah sewa mereka di Tampin ini,” katanya ketika ditemui di Kampung Chenaga, Repah, di sini, tadi.

Aina berkata, pas4ngan suami isteri berkenaan yang tur0t bersama-sama dengannya membuat kerja amal b4dan bvkan kerajaan (NGO) bagi membantu tahfiz baru kira-kira setahun menyewa di l0kasi terseb0t dan sepanj4ng pengetahuannya arw4h tidak mempunyai mus0h.

Sement4ra itu, Ketua PoIis Daerah Tampin, Superintenden Anuwal Ab Wahab menyat4kan si4satan lanj0t sed4ng dijal4nkan bahagian jen4yah Ibu Pejabat PoIis (lPD) Tampin dan F0rensik Ibu Pejabat Kontinjen (IPK) Negeri Sembilan.

Menuru0tnya, berd4sarkan si4satan awal pih4knya mengesy4ki terd4pat uns0r jen4yah dalam kem4tian terseb0t berd4sarkan keadaan m4yat yang ditemui dalam ke4daan ter!kat.

“Kita perc4ya svspek merup4kan individu yang diken4li m4ngsa berik0tan t!ada kes4n pec4h masuk ke dalam rumah sewa berkenaan.

“Ke.s disi4sat di bawah Sksyen 302 Kanun Kes!ksaan dan m4yat m4ngsa di bawa ke H0spital Tuanku Ja’afar (HTJ) di Seremban bagi pr0ses bed4h si4sat,” katanya.

Salam takziah buat Puan Maztura dan keluarga. Sem0ga t4bah atas kehil4ngan suami terc!nta sem0ga r0hnya ditemp4tkn bersama p4ra solihin. Al fatihah.

Sumber: K! ONLINE

 

 

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*