“Ayah HiIng Satu2nya Ank Prempuan..” Mariana MninggaI, Rakan Prah Kereta Terbbas.

REMBAU: Seorang bapa tldak dapat men4 han per4saan sed!h apabila satu-satunya anak perempuannya mningg4l dunia dalam kej4dian kemal4ngan di Jalan Sedia Raja-Mamp0ng di sini, semalam.

Arif Sharkawi, 67, berkata, anak b0ngsunya itu, Mariana Arif, 21, baharu sahaja lapan hari bekerja di sebuah kiIang di Chembon

g di sini.

Tamba4hnya, Allahyrham juga telah meny4takan h4srat untuk berk4hwin pada bulan Jun tahun ini bersama pas4ngannya, Muhammad Aiman Norhazmi, 22, yang turut terlibat dalam kemal4ngan terseb0t.

“Sebaik tiba di l/kasi kej4dian semalam, js4d anak saya sudah ditvtupi dengan kain. Ank saya sud4h tldak bernyw4 lagi dan sehingga kini, saya masih lagi terby4ng-by4ngkan wajahnya, dia beI0m bertvnang lagi namun berh4srat untuk terus berk4hwin pada Jun ini.

“Saya tldak tahu macam mana kead4an Muhammad Aiman, cuma saya difa4amkan kead4annya tr0k juga serta telah dib4wa ke H0spital Tuanku Ja’afar (HTJ) Seremban,” katanya ketika ditemui di pekarangan Jabatan F0rensik H0spital Rembau, di sini hari ini.

Sementara itu, Arif memberitahu, sejak anaknya mula bekerja, Muhammad Aiman selalu membantu menghantar Mariana pergi dan puIang dari tempat kerja.

Sementara itu, Ketua PoIis Daerah Rembau, Deputi Superintenden, Hazri Mohamad berkata, kej4dian berlaku kira-kira jam 10 pagi semalam dan sias4tan awal mend4pati kenderaan dinaiki m4ngsa datang dari a4rah Jalan Sedia Raja menghaIa ke Mampong.

“Sebaik sampai di temp4t kej4dian, pemandu telah hiI4ng kaw4Ian ke atas kender4annya lalu terb4bas ke kiri jalan dan mel4nggar tlang Telek0m Malaysia (TM).

“M4ngsa yang merupakan penump4ng tempat duduk had4pan telah tercmpak keIuar dari kenderaan yang dinaikinya,” katanya.

Salam t4kziah pakcik. M0ga tabah atas kehil4ngan anak perempuan tersayang. M0ga syurga tempatnya. Al fatihah

Sumber: UTUSAN ONLINE

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*