[VIDEO] “Dipl0ma takde”, SPM buat apa?” Gadis Kecewa Family Kekasih Pandang Rendah.

Bagi mereka yang menjal!nkan hub0ngan percintaan sudah pasti meng!nginkan hub0ngan tersebut kek4l sehingga dapat mengik4t pertalian halal dan membina mahligai bersama.

Pun begitu, tidak semua daripada kita dapat mengec4pi pekara itu ekoran ada yang put0s di tengah jalan dan ada juga yang tergant0ng namun tak bertali. Siapa lah kita hendak menidakkan t4kdir jika sudah tertulis dia bukan jod0h kita.

Sama juga dngan kisah yang tuIar baru-baru ini dimana seorang gadis sed!h apabila ibu kepada kekasihnya seolah-olah memand4ng rend4h terh4dap tahap pendidikan yang dimiliki mencvri perhatian ramai.

“Siapa yang pernah kena je tahu sakit dia macam mana”- katanya di ru4ngan kapsyen.

Menerusi seuah vide0 yang dimuat naik oleh seorang pengguna TikT0k iaitu @nraliisya_, difah4mkan dirinya itu bukan merupakan seseorang yang mampu menep4ti ‘citar4sa’ ibu teman lelakinya itu.

Perkara tersebut terjadi susulan gadis berusia 19 tahun itu diaj4k kekasihnya ke majlis kenduri yang berlangs0ng di rumah lelaki tersebvt sebelum berlaku situasi sed!h itu.

“Dah sampai, tiba-tiba keluarga dia cakap. Tak setar4f la dengan keluarga kita. Takde la cantik mana, dipl0ma pun takde. SPM buat apa,” luahnya.

Vide0 yang tuIar di laman TikT0k:

Ketika artikel ini ditulis, vide0 tersebut telah meraih 454.6K tontonan, 56.3K t4nda suka, 1484 k0men dan 1336 perk0ngsian di applikasi TikT0k .

Meninjau di ruang4n k0men, rata-rata w4rga netizen terkej0t kerana masih ada orang di dalam dunia ini yang menj4dikan t4raf pendidikan seseorang sebagai k4yu ukur untuk dij4dikan menantu mahupun pasangan hidup.

Bahkan warganet juga berang dengan sik4p sesetengah individu yang seolah-olah tidak berfikir sebelum berkata-kata yang menyebabkan orang lain terasa hati.

Malah dalam masa yang sama para netizen juga mendoakan wanita ini 4gar bertemu jod0h yang jauh lebih baik daripada yang sedia ada dan berharap 4gar terus kuat dengan segala kata-kata manusia yang mampu membuatkan kita ber4sa sed!h.

Antara k0men w4rga maya:

Sumber yoynetwork

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*