“Tnggu Kami Di Syurga Duhai lsteri Dan Ankku..” 3 MninggaI KmIangan Proton Saga Dan lswara.

Kuantan: Tiga lndividu ma ut manakala empat lagi ceder4 dalam kemal4ngan babit dua kenderaan di Jalan Kuantan-Maran berhampiran puslngan U Batu 3, Tanah Putih, di sini malam tadi..

Mereka yang mningg4I dunia ialah Adzarul Fadzlie Ahmad Roki 33, Azura Iskandar Mohamad, 32 dan Nur Izara Al Aishah, 5..

Empat terced era, Mohd Fairus Md Yusof , 40; Mohamad Al Hafiz Ikram Mohd Fairus, 11; Nurul Al Aziana Ashikin, 10 dan Mohamad Al Alif Ikmal, 9..

Ketua Jabatan Si4satan dan Penguatku4saan Traf!k Pahang Superintendan Kamarulzaman Jusoh berkata, kemal4ngan dipercayai berlaku pada 11.30 malam apabila Proton Iswara dipandu Adzarul Fadzlie dari arah Gambang menghala ke Kuantan..

Katanya, ketika tiba di l0kasi, kereta m4ngsa dipercayai hil4ng kawal4n dan bergeseI dengan Proton Saga yang dip4ndu Mohd Fairus, dinaiki bersama isteri dan empat anaknya..

“Ak!bat pel4nggaran itu, kedua-dua kenderaan terb4bas ke bahu jalan di sebeIah kiri yang menyeb4bkan kereta Proton Iswara terb4kar..

“Kemal4ngan itu menyeb4bkan tiga m4ut iaitu pemandu Proton Iswara mningg4l dunia akib4t terb4kar di seluruh b4dan, manakala dua penump4ng Proton Saga, Azura Iskandar dan Nur Izara Al Aishah mningg4l dunia ak!bat mengal4mi keceder4an di kepaIa.

“M4ngsa ceder4 dibawa ke H0spital Tengku Ampuan Afzan (HTAA), di sini untuk r4watan,” katanya dalam kenyataan hari ini.

Kamarulzaman meminta kerjasama saksi awam yang melihat keja4dian untuk tamp!l bagi membantu si4satan ke.s berkenaan.

Katanya, ke.s itu disi4sat mengik0t Sksyen 41(1) Akta Pengangkutan Jalan (APJ) 1987..

Sementara itu, Pen0long Pengarah 0perasi Jabatan B0mba dan Penyelamat Malaysia (Pahang), Ismail Abdul Ghani berkata, seramai 16 peg4wai dan angg0ta daripada tiga BaIai B0mba dan Penyelamat (BBP) Indera Mahkota, Kuantan dan Taman Tas ke l0kasi sebaik dimakl0m kej4dian pada 11.34 malam..

“Keku4tan l0gistik memb4bitkan dua jntera FRT dan satu jntera EMRS,” katanya..

Salam tkziah buat keluarga yang terl!bat. Sem0ga taba4h atas kehil4ngan ins4n tersayang. Al fatihah.

Sumber: hm

 

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*