“SeIamat Jln Anakku..” Pelajar Maahad Tahfiz MninggaI Slpas Berjaya Menghafal 5 Jzuk KalamuIIah.

Jerantvt : Seorang pelajar Maahad Tahfiz An Nabawi Jerantvt disa4hkan mn!nggal dunia ketika berada di Pusat Tahfiznya. Pemerg!an nya amat mengejvtkan dan satu kehil4ngan besar buat Pusat Tahfiz tersebut, pvnca pemerg!an arw4h bagaimanapu tldak dided4hkan.

Pemerg;an adik Muhammad Faris Hamka Mohd Zailan, 14, turvt di k0ngsi Ustaz Ahmad Dusuki Abd Rani melalui laman faceb00knya.

lnna lillaahi wa innaa ilaihi raaji’uun, Artinya: Sesungg0hnya kami itu milik Allah dan sesungg0hnya kami akan kembaIi kepada Allah SWT.

Telah kembaIi ke rahmatuIIah saIah seorang pelajar Maahad Tahfiz An Nabawi pada 19 Januari 2022, Muhammad Faris Hamka bin Mohd Zailan merup4kan anak ke 3 daripada 5 adik beradik.

Lahir pada 8 Mac 2008, Arw4h mervpakan anak Ielaki sul0ng kepada Encik Mohd Zailan bin Hussin dan Puan Juliana binti Zakaria.

Dengan sem4ngat arw4h, arw4h berjaya mengh4faI kalamullah sebanyak 5 juzuk.

Dengan itu, pihak MATAN Jerantvt dengan rasa penuh dvkacita ingin mengvcapkan Salam T4kziah kepada keluarga arw4h atas pemerg!an anak tersayang dan sem0ga selur0h ahli keluarga dapat s4bar dan t4bah dengan uj!an ini.

Dalam kenang4n dan d0a MUHAMMAD FARIS HAMKA BIN MOHD ZAILAN 14 TAHUN 08 MAC 2008 – 19 JANUARI 2022, PELAJAR MAAHAD TAHFIZ AN NABAWI JERANTUT.

Hari ini gen4p 3 hari pemerg!an Adik Faris Hamka. Insya Allah pada pagi Jumaat, kami selur0h w4rga MATAN Jerantvt mengh4diahkan 30 juzuk untuk arwh. Sem0ga arw4h ten4ng di sana. Aminnn. Salam t4kziah dan Al fatihah.

Sumber: ustaz ahmad dasuki

 

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*